Γ’ Εθνική: Πολύτιμο τρίποντο ο Πανθρακικός κόντρα στην μαχητική Αγία Μαρίνα με Βάσκο και MVP τον Παϊτέρη

Το πολύτιμο τρίποντο που χρειαζόταν πήρε ο Πανθρακικός στο Διαβατό Ημαθίας κόντρα στον μαχητικό Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας κάνοντας το 3/3 εκτός Κομοτηνής και παρέμεινε στο -4 από την κορυφή μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής.

Ο Πανθρακικός που ξεκίνησε με τρεις επιθετικούς και δυο στόπερ σε σύστημα 4-3-3, πήρε από νωρίς την κατοχή της μπάλας κόντρα στην σωστά τακτικά τοποθετημένη από τον Σταύρο Κωστογλίδη ομάδα του Μέγα Αλεξανδρου και στο 7′ απείλησε πρώτη φορά όταν σε ωραία προσπάθεια του Καλογρανά από τα δεξιά και σέντρα, ο Αντωνιάδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στον Ιωαννιδη που την μπλόκαρε.

Στο 25′ σε αντεπίθεση των γηπεδούχων το ωραίο σουτ του πρώην επιθετικού Σώστη και Ξυλαγανής Σαμιώτη ανάγκασε τον Παναγιώτη Παιτερη σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 26’ σουτ του Βάσκου, μπλόκαρε ο Ιωαννίδης και στο 29′ δυνατό φάουλ του Γιαννόπουλου από καλή θέση έφυγε σε κόρνερ από το τείχος. Στο 34′ ο Πανθρακικός έφτασε κοντά στο γκολ όταν σε σέντρα του Καλογρανά από τα δεξιά ο Ρουμπιές για λίγο δεν τσίμπησε την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή. Στο 36’ σε σέντρα του Σούκια, ο Σαμιώτης και πάλι νικήθηκε από τον Παιτερη με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 0-0.

Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν χωρίς τον Σαμιώτη που είχε τράβηγμα, με τον Πανθρακικό να έχει τον έλεγχο αλλά να σκοράρει στην πρώτη του φάση, όταν στο 58′ από ωραία μπαλιά του Πεχλιβανόπουλου, ο Βάσκος κινήθηκε ωραία μέσα στην μεγάλη περιοχή απέφυγε τους αντιπάλους και σούταρε κάνοντας το 0-1.

Στο 73′ συρτό σουτ του Ρουμπιέ πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους στο 74′ μετά από λάθος της άμυνας ο Καραγιάννης να παίρνει την μπάλα αλλά από θέση τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παιτέρη που εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Το απ’ ευθείας κόρνερ του δραστήριου Ακένα ανάγκασε σε δύσκολο μπλοκάρισμα τον ανίκητο Παιτέρη. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν για την ισοφάριση και στο 80’ είχαν ένα σουτ του Καραγιάννη από καλή θέση που πέρασε μόλις άουτ, όπως και το συρτό σουτ του Σουκιά στο 83′ που απέκρουσε και πάλι ο MVP του Πανθρακικού ο τερματοφύλακας του. Το ματς ολοκληρώθηκε με σουτ του Βάσκου σε αντεπίθεση των Θρακιωτών που δεν ανησύχησε τον Ιωαννίδη.

Με την τρίτη εκτός έδρας νίκη του ο Πανθρακικός έφτασε τους 11 βαθμούς και βρίσκεται στο -4 από την κορυφή υποδεχόμενος για την 6η αγωνιστική την Μηχανιώνα, στην οποία αναμέτρηση στον πάγκο θα καθίσει ο νέος προπονητής που θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα.

Από την άλλη η ομάδα της Αγίας Μαρίνας αν και βελτιωμένη γνώρισε ακόμα μια ήττα μένοντας στους 2 βαθμούς και πάει να αντιμετωπίσει στην Επανομή την ισόβαθμη Αναγέννηση.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Παγώνης, με βοηθούς τους Χατζηβασιλείου και Κλεισιάρη της ΕΠΣ Μακεδονίας.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Στ. Κωστογλίδης): Αναστασιάδης, Γιαννόπουλος, Ράδης, Γιαγτζίδης, Καραγιάννης, Σαμιώτης (46′ λ.τρ. Μουστάκας, 61′ Ζούρκος), Λέκα (80′ Νικου), Ακένα, Ιωαννίδης, Σο, Σουκιάς.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παϊτέρης, Καλογρανάς (84′ Μανίσογλου), Λαρέα, Κωσταρέλης, Σίλβα, Πεχλιβανόπουλος, Αντωνιάδης (52′ Στοίνοβιτς), Βάσκος, Γιαννακιτσίδης (84′ Σαπνάρας), Παυλίδης (67′ Παχούμης), Ρουμπιές (84′ Χακάν)