Super League: Πήγε για την ολική ανατροπή αλλά στο τέλος… διασύρθηκε ο Άκης Μάντζιος στο «Καραϊσκάκης»

Ένας καταιγιστικός επιθετικά Ολυμπιακός στο β’ μέρος έκανε ότι ήθελε τον Άρη στο γήπεδο Καραϊσκάκη και επικράτησε με σκορ 4-1 στο ντέρμπι της εμβόλιμης 6ης αγωνιστικής της Super League.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός έβγαλε.. ενέργεια, πίεσε ψηλά και έβαλε δύσκολα στον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν την μπάλα και να περάσουν με αξιώσεις το χώρο του κέντρου. Έτσι, δέχθηκαν την πρώτη μεγάλη φάση στο 8′. Από λάθος μεταβίβαση του Οντουμπάτζο, ο Φορτούνης έκλεψε, τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση στην περιοχή.

Ο Άρης προσπάθησε να ρίξει το ρυθμό του αγώνα, αλλά στο 21′ “πληγώθηκε” από δικό του παίκτη. Οι “ερυθρόλευκοι” βγήκαν ταχύτατα στο ανοικτό γήπεδο, ο Φορτούνης “έσπασε” δεξιά στον Μασούρα, εκείνος έψαξε τον Έλληνα άσο στην «καρδιά» της περιοχής, με τον Μπράμπετς -στην προσπάθεια να κόψει- να βρίσκει άθελά του την μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα του Κουέστα για το 0-1.

Από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ, ο Άρης έγινε πιο επιθετικός -με ανάπτυξη από τις πτέρυγες- και κέρδισε μέτρα προς την περιοχή του Πασχαλάκη χωρίς όμως να φτιάξει κάποια σημαντική ευκαιρία.

Τα δεδομένα στο ματς άλλαξαν με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου (47′), αφού ο Άρης έφερε το ματς στα ίσα. Μετά το σουτ του Μορόν, ο Κίνι δεν έκανε καλή απομάκρυνση, η μπάλα πήγε στον νεοεισελθών Πάρδο, ο οποίος με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει στο 52′, με τον Έσε να πιάνει το σουτ και την μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο Άρης “άγγιξε” ένα ακόμα γκολ. Η ομάδα του Μάντζιου βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος έδωσε στον Νταρίντα. Το σουτ του τελευταίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε στη ρίζα της αριστερής δοκού του Πασχαλάκη!

Ο Ροντινέι άφησε την άμυνά του, για να βοηθήσει επιθετικά τον Ολυμπιακό και το πέτυχε. Ο Άρης το είδε και έβγαλε αρκετές μπαλιές προς την πλευρά του, δημιουργώντας κίνδυνο για τα αντίπαλα καρέ. Οι αλλαγές του Μαρτίνεθ (Ποντένσε και Μπίελ) έδωσαν νέα.. πνοή στην ομάδα και ο Ελ Κααμπί έδειξε πως μπορεί να “σκοτώσει” τον αντίπαλο, μόλις του παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Στο 62′ ο Μαροκινός επιθετικός έπιασε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη και έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Οκτώ λεπτά μετά, έκανε την προβολή, μετά τη χαμηλή μπαλιά του Ροντινέι και διαμόρφωσε το 3-1. Το τελικό σκορ (4-1) έγινε στο 83′. Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στο ανοικτό γήπεδο με τον Μπιέλ, εκείνος σωστά και ψύχραιμα αντί να σουτάρει έδωσε στον Γιόβετιτς, με τον Μαυροβούνιο να νικά τον Κουέστα.

Ο Ισπανός πορτιέρε, πάντως, είπε “όχι” στην εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη, διώχνοντας με τα πόδια την εκτέλεση του ηγέτη των Πειραιωτών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (78′ Ντόη), Φρέιρε, Κίνι (74′ Ορτέγκα), Έσε, Μαντί, Φορτούνης, Σολμπάκεν (55′ Ποντένσε), Μασούρας (55′ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (78′ Γιόβετιτς).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ματαρίτα, Μπράμπετς (37′ Βέλεθ), Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο (46′ Πάρδο), Νταρίντα, Βερστρέτε (88′ Ζιλ), Σουλεϊμάνοφ (71′ Κάρλσον), Μοντόγια, Μενέντες (71′ Ζαμόρα), Μορόν.