Super League: Πάλευε μόνος του ο Ιωαννίδης, απόλυτη κυρίαρχος η ΑΕΚ φεύγει με τρίποντο από τη Λεωφόρο

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Λεωφόρου επικρατώντας με 2-1 του Παναθηναϊκού και μάλιστα με ανατροπή καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να το γυρίσει με έναν εκπληκτικό Τσούμπερ που είχε ασίστ και γκολ στο ντέρμπι του «Απόστολος Νικολαίδης» και εκτελεστή τον Πινέδα ο οποίος ήταν αυτός που στο 69′ έβαλε το γκολ που έδωσε το τρίποντο στην Ένωση.

Το παιχνίδι στη Λεωφόρο ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρηση και ο λόγος που έφερε αυτή την καθυστέρηση ήταν ένα πανό στήριξης των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η ΑΕΚ είχε προειδοποιήσει πριν το παιχνίδι πως δεν θα έπαιζε αν υπήρχε προσβλητικό πανό στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή και οι παίκτες της μόλις το είδαν μετά από σχετική εντολή και της διοίκησης πήγαν στα αποδυτήρια.

Το πανό κατέβηκε άρον-άρον και μετά από ελάχιστα λεπτά οι ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων βγήκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο και η αναμέτρηση ξεκίνησε χωρίς νέα προβλήματα.

Με τη συμπλήρωση δέκα δευτερολέπτων ο Γιοβάνοβιτς είδε τον Μάγκνουσον να τραυματίζεται, μάλλον σοβαρά καθώς αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια, και ο Γεντβάι στο 4′ μπήκε στη θέση του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε με μεγαλύτερη ορμή στο γήπεδο. Ωραία επίθεση στο 7′ με τον Βιλένα να βρίσκεται ανενόχλητος στην περιοχή, βγήκε πλάγια έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε εύκολα.

Τρία λεπτά αργότερα το τριφύλλι πήρε προβάδισμα με ένα υπέροχο γκολ από τον Τζούριτσιτς. Ο Ιωαννίδης είδε την κίνηση του Σέρβου μέσου μέσα στην περιοχή του πέρασε τη μπάλα και ο διεθνής ποδοσφαιριστής με έναν κεραυνό από δύσκολη θέση “τρύπησε” και τα χέρια του Στάνκοβιτς για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ απάντησε με διπλή ευκαιρία στο 15′. Ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Μπρινιόλι τον σταμάτησε. Ο 25χρονος φορ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το σουτ, αλλά ο Βιλένα απομάκρυνε πριν μπει η μπάλα στα δίχτυα.

Με πρωταγωνιστή τον Γκαρσία η ΑΕΚ έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση στο 24′ όταν ο Τσούμπερ από τα αριστερά έβγαλε ωραία σέντρα με τον σέντερ φορ της Ένωσης να πιάνει την κεφαλιά και ο Μπρινιόλι με σπουδαία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ που είχε ανεβάσει την απόδοση της κατάφερε να ισοφαρίσει στο 36′ σε μια περίεργη φάση. Ο Πινέδα πήρε μια κόντρα η μπάλα έφτασε στην περιοχή οι Χουάνκαρ-Γκαρσία μονομάχησαν, ο Ισπανός έπεσε στο έδαφος, η μπάλα έφτασε στον Ελβετό μέσο ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα εξετάστηκε στο VAR μήπως υπήρχε κάτι στη διεκδίκηση των Χουάνκαρ-Γκαρσία αλλά μέτρησε κανονικά.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με άλλη μια καλή στιγμή για την ΑΕΚ όταν στο 45′ ο Κάλενς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσούμπερ, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες που συνέχισαν με τους παίκτες με τους οποίους ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια φάση που είχε την ίδια κατάληξη. Αρχικά στο 49′ ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα και έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής υπό την πίεση του Βιλένα με τη μπάλα να φεύγει αρκετά έξω. Ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Λιβάι απομάκρυνε με το κεφάλι. Η μπάλα στρώθηκε στον Βιλένα που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το δεύτερο δεν είχε τόσες ευκαιρίες με τον ρυθμό να μην είναι τόσο ψηλός, όσο στο πρώτο 45λεπτο. Κάτι λογικό από τη στιγμή που και οι δύο αντίπαλοι προέρχονταν από δύο απαιτητικά Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Η ΑΕΚ μάλιστα κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ και να φτάσει στην ανατροπή του σκορ στο 69′. Μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά ο Τσούμπερ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Πινέδα που ακολούθησε ως τρέιλερ τη φάση από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ αλλά το γκολ μέτρησε με τη χρήση του VAR καθώς ο σκόρερ της Ένωσης καλυπτόταν.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε και αυτός σε αλλαγές μετά το γκολ που δέχτηκε και προσπάθησε να ανέβει, να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 74′ θα μπορούσε να το καταφέρει αλλά ο Στάνκοβιτς είπε όχι εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Ιωαννίδη από κοντά. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Βιλένα, ο Αράο με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4′ Γεντβάι), Χουάνκαρ (79′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (71′ Αράο), Βιλένα, Τζούριτσιτς (71′ Παλάσιος), Μαντσίνι (78′ Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59′ Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (76′ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (64′ Πισάρο), Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (63′ Γιόνσον), Τσούμπερ, Γκαρσία (75′ Αρούχο).