Super League: Επιστροφή στις νίκες και κορυφή ο Ολυμπιακός με τεσσάρα επί της Κηφισιάς και σωτήριο Πασχαλάκη στην αρχή

Λίγες μέρες μετά την εντός έδρας ήττα τους από τη γερμανική ομάδα στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, οι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με άνετη νίκη με 4-0 επί της Κηφισιάς.

Στο 9’ η Κηφισιά έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, όταν μετά από μία ακόμα αντεπίθεση, ο Τετέι βγήκε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών. 

Στο 19’ ο Ρέτσος βρήκε με όμορφη ψιλοκρεμαστή πάσα τον Ποντένσε, ο οποίος πριν κάνει επαφή με την μπάλα σπρώχτηκε από τον Πέιο, με τον διαιτητή Κατοίκο να δείχνει πέναλτι. Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την ευθύνη, σκοράροντας αλά Πανένκα το 7ο γκολ του με τα ερυθρόλευκα.

Μάλιστα, στο 25’ ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Ορτέγα να βρίσκει με υπέροχη σέντρα τον αμαρκάριστο Ποντένσε και με τον Πορτογάλο να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά για το 2-0, το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του.

Στο 62’ ο Ολυμπιακός πήρε δεύτερο πέναλτι, όταν ο Παπασάββας στην προσπάθειά του να απομακρύνει, κλώτσησε από πίσω τον Γόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος ανέλαβε και την εκτέλεση, σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα για το 3-0.

Με τον ρυθμό να έχει πέσει πολύ, ο Ολυμπιακός έκανε και το 4-0 στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ιμπόρα σκόραρε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπιέλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης – Κίνι, Ρέτσιος (74’ Πορόσο), Ντόη, Ορτέγα – Μαντί (46’ Ιμπόρα), Αλεξανδρόπουλος (58’ Καρβάλιο), Ποντένσε, Σκάρπα, Σολμπάκεν (69’ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (85’ Γιόβετιτς).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αναστασίου): Κρίστινσον, Λούμορ, Βαφέας, Τσάπαν, Μασούρας (61’ Ίλιεφ), Παπασάββας (71’ Αντούνες), Πέιος (71’ Κωνσταντακόπουλος), Ιμπαλίμπο (80’ Παρράς) ,Ματέους Σάντος (61’ Γκόμπελιτς), Αντερέγκεν, Τετέι.