Γ’ Εθνική: Είπε «ευχαριστώ» στα τραγικά λάθη του Πανθρακικού και πανηγύρισε τον βαθμό με δέκα παίκτες ο Ορέστης Ορεστιάδας

Aν μη τι άλλο ήταν άκρως χορταστικό το πρώτο θρακιώτικο ντέρμπι της χρονιάς στη Γ’ Εθνική, με τον Πανθρακικό και τον Ορέστη Ορεστιάδας να μένουν στο 2-2 στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Ο Ορέστης Ορεστιάδας απείλησε πρώτος στο παιχνίδι, με το αδύναμο σουτ του Τσιεγγελίδη να μπλοκάρει ο γκολκίπερ Παϊτέρης.

Ο Πανθρακικός ευτύχησε να σκοράρει μόλις στην πρώτη του καλή φάση στο παιχνίδι, με τον Βάσκο να πασάρει στον Γκουτσίδη και ο τελευταίος με εξαιρετικό δυνατό πλασέ να νικάει τον γκολκίπερ Μαδένη για το 1-0.

Ο Ορέστης απείλησε για δεύτερη φορά στο 13ο λεπτό με το σουτ του Μιλοβάνοβιτς να περνάει άουτ, ενώ η ομάδα της Κομοτηνής έχασε μοναδική ευκαιρία για το δεύτερο τέρμα, όταν ο Ρουμπθές βρέθηκε απέναντι από τον Μαδένη και προσπάθησε να τον περάσει, ωστόσο ο τερματοφύλακας με εξαιρετική επέμβαση στη μπάλα κράτησε το μηδέν.

Στο 19ο λεπτό ο Πεχλιβανόπουλος έκανε τραγικό λάθος καθώς γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα στον Παϊτέρη, με τον Πασχαλίδη να κλέβει τη μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ να ισοφαρίζει σε 1-1.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ωστόσο λίγο πριν την ανάπαυλα άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Πεταλωτής δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε λίγα λεπτά για επικίνδυνο μαρκάρισμα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Πανθρακικός δεν κατάφερε να δημιουργήσει ιδιαίτερους κινδύνους στον παίκτη παραπάνω, κάτι που προκαλούσε εκνευρισμό στην κερκίδα.

Στο 62ο λεπτό χάθηκε η πρώτη πολύ καλή στιγμή, με τον Γιαννακιτσίδη να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκουτσίδη και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ λίγα λεπτά μετά το σουτ του Βάσκου είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 83ο λεπτό ήρθε η στιγμή της λύτρωσης για την ομάδα της Κομοτηνής, με τον Στοΐνοβιτς να τροφοδοτεί κάθετα τον Ρουμπιέ και τον τελευταίο να περνάει τον Μαδένη και να πλασάσει σε κενή εστία για το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Όσοι πίστεψαν ωστόσο ότι ο Ορέστης παραδόθηκε όντας πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο έκαναν λάθος, καθώς στο 87′ ο Βελή Χακάν έκανε νέο τραγικό λάθος, παρόμοιο με αυτό του Πεχλιβανόπουλου και ο Πασχαλίδης πάσαρε υποδειγματικά στον Οτέμπερη για το τελικό 2-2.

Ο Ορέστης πανηγύρισε σαν νίκη τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ η ομάδα της Κομοτηνής έχασε μοναδική ευκαιρία να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας σε μια… αδικαιολόγητη απώλεια.

Tην επόμενη Κυριακή (1/10) ο Πανθρακικός παίζει εκτός με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, ενώ ο Ορέστης υποδέχεται τον Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Αποστολίδης): Παϊτέρης, Μανίσογλου (63′ Καλογρανάς), Λαρέα, Σαπνάρας (63′ Βελή Χακάν), Σμάλης, Ιβάν Σίλβα, Γιαννακιτσίδης (73′ Στοΐνοβιτς), Πεχλιβανόπουλος (63′ Παυλίδης), Ρουμπιές, Βάσκος, Γκουτσίδης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Νίκος Ουσταμπασίδης): Μαδένης, Θεμελής, Παναγιωτόπουλος, Ασπιώτης (56′ Λιάνας), Πεταλωτής, Τσιεγγελίδης (78′ Τηλέγραφος), Γκιντίδης, Λαζαρίδης (63′ Οτέμπερης), Πασχαλίδης, Σταματόπουλος, Μιλοβάνοβιτς (46′ Κουντούρης)