Volley League: Τον διεθνή Βόσνιο ακραίο Αντρέι Ρίστιτς απέκτησε ο Άθλος Ορεστιάδας

Ο Άθλος Ορεστιάδας συνεχίζοντας την ενίσχυση του ρόστερ του ήρθε σε συμφωνία με τον Βόσνιο ακραίο Αντρέι Ρίστιτς.

Ο 25χρονος (γεννημένος στις 23/1/98) είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου που με σπουδαία τεχνική κατάρτιση αναμένεται να ενισχύσει το υπάρχον ρόστερ και να δώσει περισσότερες λύσεις στην επίθεση της ομάδας του Άθλου Ορεστιάδας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Bόσνιο αθλητή Αντρέι Ρίστιτς, ο οποίος εντάχθηκε ήδη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο της Volley League 2023-2024.

Πρόκειται για έναν ακόμη παίκτη υψηλού επιπέδου, με σπουδαία τεχνική κατάρτιση, πολύτιμο “εργαλείο” για κάθε προπονητή, που αναμφίβολα θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη φετινή προσπάθεια διάκρισης της ομάδας μας. Ο 25χρονος πρώην ακραίος της σερβικής Radnicki Kragujevac διακρίνεται για την αλτικότητά του, τη σταθερή του υποδοχή, ενώ διαθέτει σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις από διεθνή πρωταθλήματα.

Γιός του Λιούμπιτσα Ρίστιτς, που στο παρελθόν, πέρα από την καριέρα του στα ιταλικά γήπεδα, αγωνίστηκε ακόμη με επιτυχία σε ΠΑΟΚ, Έσπερο Βυζαντίου και Κτησιφώντα Παιανίας, ο Αντρέι, ακολούθησε από μικρός τα χνάρια του πατέρα του και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα της γενιάς του.

Ο ύψους 192μ. νεοαποκτηθείς άσος γεννήθηκε στις 23.01.1998 στη Νάπολη, όπου ο πατέρας του αγωνίζονταν τότε στην τοπική Com Cavi Multimedia Napoli Volley. Επιστρέφοντας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, υπό τις τεχνικές οδηγίες του Λιούμπιτσα Ρίστιτς, ο Ρίστιτς junior έπαιξε το 2013 σε ηλικία 15 ετών στην MOK Jedinstvo Brčko. Στην βοσνιακή ομάδα παρέμεινε έως το 2016, αποκομίζοντας και τις παρθενικές του ευρωπαϊκές εμπειρίες με τη συμμετοχή του σε Cev Cup και Challenge Cup.

Ωστόσο εξελίχθηκε σημαντικά ως αθλητής, τη σεζόν 2016/17 στη Σερβία, αγωνιζόμενος ως βασικός στην Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Σε ηλικία 19 ετών μετακόμισε το 2017 στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με τον οποίο ήταν 9ος σε πρωτάθλημα -Κύπελλο Ελλάδας και φιναλίστ του Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς».

Ακολούθησε η τριετής παρουσία του στα γήπεδα της Serie B με Bolzano, Leverano και Atlantide Pallavolo Brescia και την ίδια σεζόν (2019-20) η μεταγραφή του στη γαλλική Nant (League B).

Την επόμενη χρονιά επέστρεψε για έναν χρόνο στην Ιταλία ως αθλητής της Conad Reggio Emilia.

Εδώ και δύο χρόνια επανεμφανίστηκε στη σερβική Super League, όπου αγωνιζόμενος με τον Ερυθρό Αστέρα, κατέλαβε την 3η θέση σε πρωτάθλημα και Κύπελο Σερβίας. Αντίστοιχες διακρίσεις είχε και την τελευταία σεζόν στη Radnicki Kragujevac με την οποία συμμετείχε και στο Cev Cup.

To νέο απόκτημα της ομάδα μας, που αφίχθη την Πέμπτη στην Ορεστιάδα είναι εν ενεργεία διεθνής, ενώ έχει αγωνιστεί με όλες τις ηλικιακές ομάδες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, κερδίζοντας το 2015 στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Νέων, στο Μαυροβούνιο, τον τίτλο του κορυφαίου επιθετικού της διοργάνωσης. Ο νέος ξένος ακραίος της ομάδας μας, που “κληρονόμησε” το παρατσούκλι του πατέρα του “Ρίλε”, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Στις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους ο 25χρονος διεθνής άσος του Άθλου Ορεστιάδας, που καρφώνει στα 3.50μ και μπλοκάρει στα 3.30μ., φανερά ευδιάθετος, είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω να παίξω στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή του Έβρου! Είδα ότι το ρόστερ της ομάδας φαίνεται πολύ καλό και παρόλο που δεν γνωρίζω προσωπικά κάποιον από τους συμπαίκτες μου, ανυπομονώ να παίξω μαζί τους. Οι φίλοι της ομάδας μας να περιμένουν από εμάς ότι θα δώσουμε το 100% στο γήπεδο, αλλά για να κερδίσουμε χρειαζόμαστε αυτόν τον λεγόμενο «7ο παίκτη», που δεν είναι άλλος από τους οπαδούς μας!!! Έπαιζα στην Ελλάδα πριν από πολύ καιρό και ήμουν πολύ νέος, αλλά αυτή τη φορά, είμαι πολύ πιο έμπειρος και ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας για τη φετινή σεζόν!»

Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας καλωσορίζει τον Αντρέι στην οικογένεια του συλλόγου μας και του εύχεται υγεία, προσωπικές και ομαδικές επιτυχίες.

Προηγούμενες ομάδες
2013-2016: Mok Jedinstvo Brčko (Βοσνία)
2016-2017: Partizan Belgrade (Σερβία)
2017-2018: Mosca Bruno Bolzano (Ιταλία)
2017-2018 : Εθνικός Αλεξανδρούπολης
2018-2019: BCC Leverano (Ιταλία)
2019-2020 Grand Nancy Volley-Ball (Γαλλία)
2019-2020: Atlantide Pallavolo Brescia (Ιταλία)
2020-2021: Conad Volley Tricolore Reggio Emilia (Ιταλία)
2021-2022: Crvena Zvezda Belgrade (Σερβία)
2022-2023: Radnicki Kragujevac (Σερβία)

Διακρίσεις
2013/14: 2η θέση Πρωτάθλημα, 2η θέση Κύπελλο Βοσνίας
2015: Κορυφαίος επιθετικός στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων
2017/18: 2η θέση League Cup N. Σαμαράς
2021/22: 3η θέση Πρωτάθλημα, 3η θέση Κύπελλο Σερβίας
2022/23: 3η θέση Πρωτάθλημα, 3η θέση Κύπελλο Σερβίας