Πόσο χρονών ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης, στην τελευταία νίκη του ΠΑΟ επί Ισπανών

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League χάρη στα γκολ των Ιωαννίδη και Σπόραρ που έβαλαν… φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Η Βιγιαρεάλ αποτελεί μια κλασική ισπανική ομάδα που τα τελευταία είκοσι χρόνια κέρδισε και τον χώρο της και τη θέση της σε αυτό το επίπεδο παρότι πρόκειται για ένα κλαμπ που η ποδοσφαιρική του έδρα (Μαδριγάλ) έχει περισσότερα καθίσματα (25.000), από τους κατοίκους της πόλης της.

Γενικά ο ΠΑΟ με ισπανικές ομάδες δεν το… είχε, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Θρακιώτης σέντερ φορ Φώτης Ιωαννίδης που είναι σήμερα το πιο μεγάλο όπλο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην επίθεση της ομάδας του είχε μόλις γιορτάσει τα 5 γενέθλια της ζωής του, την τελευταία φορά που οι «πράσινοι» νίκησαν εκπρόσωπο της La Liga στα κύπελλα Ευρώπης.

Στις 16 Φεβρουαρίου του 2005, όταν ο Παναθηναϊκός επικρατούσε της Σεβίλλης με 1-0 για την φάση των 32 του κυπέλλου UEFA.

Το «τριφύλλι» το κατέφερε χάρη σε γκολ του Λουκά Βύντρα στο 75′, ωστόσο αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς οκτώ μέρες αργότερα ηττήθηκαν με 2-0 στην Ισπανία. Τότε προπονητής ήταν ο Τότης Φυλακούρης.