Europa League: Ο ΦΩΤΑΡΑΣ της Ελλάδος κάρφωσε την Βιγιαρεάλ στο μεγάλο τρίποντο του ΠΑΟ στην πρεμιέρα

Ένας Παναθηναϊκός από τα παλιά βύθισε στο «καυτό» ΟΑΚΑ τη Βιγιαρεάλ επικρατώντας με 2-0 με δύο τορπίλες από τους Ιωαννίδη και Σπόραρ και πήρε το πρώτο τρίποντο στη μάχη που θα δώσει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Το τριφύλλι ουσιαστικά εκμηδένισε κάθε επιθετικό όπλον των Ισπανών με το αριστοτεχνικό στήσιμο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, απειλήθηκε μόλις μια φορά και αντίθετα ο ίδιος χτύπησε κάθε κενό στην άμυνα της Βιγιαρεάλ.

Βρήκε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, στο πρώτο με την υπέροχη κάθετη πάσα του Κώτσιρα στον Ιωαννίδη και το τσίμπημα του Έλληνα φορ.

Και στο δεύτερο μέρος με τον Σπόραρ που είχε περάσει ως αλλαγή και ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Ρέινα και έβαλε ένα πολύτιμο γκολ τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και τον ίδιο.

Πλέον ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Ισραήλ στη δεύτερη αγωνιστική για να αντιμετωπίσει την Μακάμπι Χάιφα και να δείξει πως ο «πρέσβης» έχει επιστρέψει για τα καλά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Πέρεθ (76′ Αράο), Τσέριν, Παλάσιος (88′ Αϊτόρ), Μπερνάρ (77′ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (68′ Βιλένα), Ιωαννίδης (68′ Σπόραρ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Πεντράζα, Γκάμπια, Μαντί, Φερμένια, Τριγκέρος (61′ Μορένο), Κομεσάνια (61′ Παρέχο), Καπού, Σουάρεθ (30′ Πίνο), Ντίας (60′ Σόρλοθ), Μοράλες.