Volley League: Ο Καναδός Τόμας Σόρα νέος πασαδόρος για τον Άθλο Ορεστιάδας

Ο Άθλος Ορεστιάδας μετά την αποχώρηση του Έντβινς Σκρούντερς κινήθηκε αστραπιαία και απέκτησε τον 24χρονο Καναδό πασαδόρο, Τόμας Σόρα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Άθλου Ορεστιάδας όπου μετά την αποχώρηση του Λετονού πασαδόρου Έντβινς Σκρούντερς βρήκαν τον αντικαταστάτη του . Ήρθαν σε συμφωνία και ανακοίνωσαν την απόκτηση του 24χρονου Καναδού πασαδόρου Τόμας Σόρα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον διεθνή Καναδό αθλητή Tomas Sorra, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της ομάδας μας, ενόψει της σεζόν Volleyleague 2023-2024. Ο Άθλος Ορεστιάδας θα είναι η 2η επαγγελματική ομάδα στην καριέρα του 24χρονου πρώην πασαδόρου της αυστριακής Ried, που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του συλλόγου μας.

Ο Τόμας Σόρα γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1999 στο Τορόντο του Καναδά, έχει ύψος 1.90, ενώ λόγω καταγωγής που έλκει από την Εσθονία, είναι κάτοχος τόσο της καναδικής, όσο και της εσθονικής υπηκοότητας.

Μεγάλωσε παίζοντας βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ στη γενέτειρά του ανάμεσα σε μερικούς πολύ ταλαντούχους παίκτες και προπονητές. Ασχολείται με το άθλημα εδώ και 14 χρόνια, έχοντας περάσει από το σύστημα συλλόγων νέων του Καναδά και την Πανεπιστημιακή ομάδα του University of Calgary.

Παράλληλα με τις σπουδές του στα Οικονομικά, ως αθλητής της πανεπιστημιακής ομάδας των «Dinos» του Κάλγκαρι πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου του πρωταθλήματος U SPORTS.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, πέρα από την πανεπιστημιακή του διάκριση, του χάρισαν την τελευταία σεζόν και το παρθενικό του επαγγελματικό συμβόλαιο με την αυστριακή UVC McDonalds Ried/Innkreis, με την οποία κατέλαβε την 4η θέση σε Πρωτάθλημα, 5η στο Κύπελλο Αυστρίας, ενώ συμμετείχε και στο Challenge Cup της CEV.

Το νέο απόκτημα της ομάδας μας είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα βόλεϊ U21 Καναδά, την οποία οδήγησε το 2018 στην κατάκτηση της 2ης θέσης των Παναμερικανικών Αγώνων U21, ενώ έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του και σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις του μπιτς βόλεϊ.

Στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Δημόκριτος, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Γιώργος Τσολακίδης και το μέλος του ΤΑΑ, Νίκος Ουζουνίδης, ο Καναδός νέος “μαέστρος” της ομάδας είπε: “Γεια σε όλους, με λένε Τομ Σόρα και είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Άθλου Ορεστιάδας. Ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω τις προπονήσεις με την ομάδα μου και να γνωρίσω καλύτερα τους νέους μου συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο και τους ανθρώπους του συλλόγου. Γνωρίζω ότι στο φετινό πρωτάθλημα αγωνίζονται καταπληκτικοί παίκτες, κάτι που αναμφίβολα υπόσχεται μια συναρπαστική σεζόν και αποτελεί ένα επιπλέον προσωπικό κίνητρο να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στο στο γήπεδο παίζοντας σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας, για την ευκαιρία που μου δίνει να ζήσω σε αυτή την όμορφη χώρα και ελπίζω ότι με την στήριξη των φιλάθλων μας θα ζήσουμε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά”.