Γ’ Εθνική: Δύσκολη πρεμιέρα για Πανθρακικό, Άβατο, Πετεινό και Ορέστη με ντέρμπι Θεσσαλονίκης πριν το ΠΑΟΚ – Άρης

Ξεκινά επιτέλους το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με το μυαλό ωστόσο πολλών να είναι στην κατάσταση που βιώνει η Θεσσαλία μετα τις πλημμύρες και οδήγησε σε αναβολή της πρεμιέρας την περασμένη Κυριακή και έναρξη του πρωταθλήματος από την 2η αγωνιστική.

Στην έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες της Θράκης έχουν δυο εντός και δυό εκτός έδρας ματς.

Ο Πανθρακικός ‘προσπαθώντας να ξεχάσει τα γεγονότα με τον Εθνικό ταξιδεύει στην Χαλκιδική όπού θα αντιμετωπίσει στην Κασσανδρεία τα «τσακάλια» του Εβρίτη αρχισκόρερ Θάνου Τοπούζη, με στόχο ένα ξεκίνημα με το δεξί και τρίποντο ώστε να δικαιολογήσει τον τίτλο ενός από τα φαβορί του πρωταθλήματος. Πάντως και ο Χανιώτης είναι αρκετά φιλόδοξος στην 2η σεζόν του στην Γ’ Εθνική χάνοντας την πρόκριση από τον Τηλυκράτη για το κύπελλο στο 90′!

Ο Άρης Αβατου στην 7η σερί σεζόν του στην Γ’ Εθνική (μετά τον Νέστο που μετρά εννιά σερί συμμετοχές) θέλει κόντρα στον αδύνατο και ανέτοιμο ακόμα Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας να πάρει το τρίποντο ενόψει της δύσκολης συνέχειας που θα ακολουθησει, όπως το ίδιο επιθυμεί και ο Ορέστης Ορεστιάδας στην επιστροφή του στην κατηγορία μετά από 25 χρόνια. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ Κρηστωνης του Εβρίτη στην καταγωγή πρωην διεθνή διαιτητή και πλέον προπονητή στην 2η σεζόν του στην Γ’ Εθνική δεν είναι έυκολος αντίπαλος.

Τέλος ο Άρης Πετεινού έχει την δυσκολότερη αποστολή και εκτός έδρας κόντρα ίσως σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας τον Νέστο Χρυσούπολης του Νίκου Κεχαγιά, ο οποίος δεν θα έχει τους τιμωρημένους Ξανθιώτες Τορομανίδη και Οκάν. Ο αγώνας αυτός είναι ιστορικός γιατί θα είναι πρώτος της ομάδας του Νεοφυτιδη στην Γ’ Εθνική.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει ο αγώνας στο Παραλίμνιο, ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα και την ομάδα ερωτηματικό της κατηγορίας την μεγάλη Δόξα Δράμας που δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε για να πρωταγωνιστήσει. Τα ντερμπι της Θεσσαλονίκης Θερμαϊκός Θέρμης – Κεραυνός Αγγελοχωρίου και Νίκη Ευκαρπίας – Ποσειδώνας Μηχανιώνας είναι επίσης αμφίρροπα, με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται στην Βέροια ανάμεσα στην ανέτοιμη βασίλισσα του Βορρά που θα παλέψει για την παραμονή αναμένοντας προσεχώς νέα μεταγραφική ενίσχυση κόντρα στην νεοφώτιστη Επανομή.

Ο αγώνας της Καβάλας με τον Αετό Βαρβάρας δεν θα γίνει γιατί οι Αργοναυτες δεν μπορούν να εκδώσουν νέα δελτία για τις μεταγραφές τους (από βδομάδα λένε πως θα τα έχουν) λόγω χρεών της παλιάς διοίκησης και ζήτησαν και πήραν αναβολή από την ΕΠΟ, προκαλώντας αντιδράσεις στους κόλπους των αντίπαλων της που ήθελαν μηδενισμό μέχρι να βγουν τα δελτία.

Η πρεμιέρα του 1ου ομίλου (2η αγωνιστική, 17/09/2023, 16:00)
Άρης Αβάτου – Μέγας Αλέξανδρος Αγ. Μαρίνας Ημαθίας
Ορέστης Ορεστιάδας – ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Θερμαϊκός Θέρμης – Κεραυνός Αγγελοχωρίου
ΑΟ Χανιώτης – Πανθρακικός
Βέροια – Αναγέννηση Επανομής
Νίκη Ευκαρπίας – Ποσειδώνας Μηχανιώνας
Απόλλων Παραλιμνίου – Δόξα Δράμας
Νέστος Χρυσούπολης – Άρης Πετεινού
Καβάλα – Αετός Βαρβάρας (αναβολή)