Πέταξε για Σιγκαπούρη και τους Παγκόσμιους τελικούς του F1 in Schools ο «Αίολος» του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης και του Κολλεγίου Ανατόλια!

Τα κατάφεραν, πέταξαν για… Σιγκαπούρη και είναι έτοιμα για τους Παγκόσμιους τελικούς του F1 in Schools τα παιδιά του «Αιόλου»!

Η ομάδα που δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, από τη σύμπραξη δύο ξεχωριστών ομάδων αυτής του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης και αυτής του Κολλεγίου Ανατόλια, μπορεί να πέρασε από κύματα, αλλά έκανε τα πάντα και βρέθηκε ο τρόπος και η χρηματική υποστήριξη για το μεγάλο όνειρο. Ποιο όνειρο; Το ταξίδι στη μακρινή, αλλά εντυπωσιακή, Σιγκαπούρη για τη συμμετοχή στους Παγκόσμιους τελικούς του F1 in Schools, οι οποίοι πρόκειται να διεξαχθούν την όλη την επόμενη εβδομάδα (8-15 Σεπτέμβρη).

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και πλέον τα παιδιά να μετρούν αντίστροφα τις μέρες για αυτή τη τρομερή εμπειρία, προσπάθησαν πολύ, χτύπησαν πολλές πόρτες, χρειάστηκαν πολλή στήριξη και τελικά τη βρήκαν. Τη βρήκαν από κάθε λογής πλευρά, είτε αυτή ήταν η Πολιτεία μέσω της Πειριφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Ξάνθης, είτε από ΜΚΟ («Μαζί για το Παιδί»), είτε από χορηγίες μικρών και… μεγάλων Ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών όπως η Puma, η LAMDA Development και φυσικά το ΙΣΝ, όπως ανέφεραν και οι ίδιοι οι καθηγητές σε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

Ο στόχος επετεύχθη και η ομάδα πέταξε χθες για τη Σιγκαπούρη και από σήμερα ζει… το όνειρο, το οποίο περιλαμβάνει φυσικά στο τέλος του και το… κερασάκι στη τούρτα, που είναι η παρακολούθηση του Grand Prix της F1 στη Σιγκαπούρη. Η ομάδα, που αποτελείται από τον Οδυσσέα, τη Βασιλεία, τη Δέσποινα, το Φίλιππο, το Νάσο, τη Χρυσούλα, τους μαθητές δηλαδή των δύο σχολείων, αλλά και τους υπεύθυνους καθηγητές τους – τον κ. Αλέξανδρο Δημαρά και την κ. Όλγα Ορφανίδου από το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης, αλλά και τη κ. Ηρώ Κολιάκου από το Κολλέγιο Ανατόλια – είναι έτοιμη να τα δώσει όλα και να διακριθεί, χωρίς όμως άγχος και πίεση!

@aeolos_f1 Just arrived in Singapore 🇸🇬. We are ready for the Finals!!! 💙💚 @F1 in Schools HQ #f1 #f1inschools #worldfinals #singapore ♬ original sound – AEOLOS