EURO 2024: Δεν βλεπόταν η Εθνική και έχασε από το ημίχρονο «Φίλιπς Στάντιον» – Έπαιξαν οι δύο από τους τρεις Θρακιώτες

Η Εθνική υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Ολλανδίας, γνωρίζοντας εκτός έδρας ήττα με 3-0 για την 5η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024.

Οι Ολλανδοί καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Ο Ντε Ρον άνοιξε το σκορ στο 17′, ο Χάκπο διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 31′ και ο Βέχορστ έκανε το 3-0 στο 39′. Κοινός παρονομαστής σε αυτά τα τρία γκολ ήταν ο Ντούμφρις, ο οποίος έβγαλε τρεις ασίστ.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα έμεινε στους έξι πόντους, με την Ολλανδία να έχει συγκεντρώσει τους ίδιους πόντους, αλλά να περνάει στη δεύτερη θέση. Θυμίζουμε πως οι δύο πρώτοι προκρίνονται απευθείας στα γήπεδα της Γερμανίας, με την Εθνική να έχει το «μαξιλαράκι» των playoffs του Nations League.

Στην επόμενη αγωνιστική, η Ελλάδα υποδέχεται στην OPAP Arena το Γιβραλτάρ (10/9, 21:45), ενώ η Ολλανδία φιλοξενείται από την Ιρλανδία την ίδια ώρα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φλέκεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (46′ Ντε Φρέι), Ντάμφρις, Ντε Ρουν (65′ Ρέιντερς), Ντε Γιονγκ (77′ Φέρμαν), Μπλιντ, Σίμονς, Βέγκχορστ, Χάκπο (64′ Λανγκ).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (70′ Γιαννούλης), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (69′ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μασούρας (69′ Φούντας), Παυλίδης (73′ Γιακουμάκης).