Μουντομπάσκετ 2023: Κατάρρευση και αποκλεισμός για την Εθνική από τη Λιθουανία – Έμεινε εκτός οκτάδας στο Παγκόσμιο

Το ταξίδι της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 ολοκληρώθηκε. Η Ελλάδα ηττήθηκε την Παρασκευή (1/9) από τη Λιθουανία (92-67) στη Mall of Asia Arena, αποκλείστηκε απο τα προημιτελικά της διοργάνωσης κι έτσι ο αγώνας με το Μαυροβούνιο (3/9) έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς και εμείς και εκείνοι δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν στο Μουντομπάσκετ 2023.

Το πολύ καλό πρώτο μέρος πήγε στα σκουπίδια, μαζί με τις εμφανίσεις των Γουόκαπ – Λαρεντζάκη, καθώς στο τρίτο δεκάλεπτο οι Λιθουανοί εμφανίστηκαν με το μαχαίρι στα δόντια. Ο Μπέντζιους έκανε τεράστια ζημιά με τα περιφερειακά του σουτ και θύμισε… Όμπστ, με τον Δημήτρη Ιτούδη να βλέπει και τους Γιοκουμπάιτις – Μπραζντέικις να κάνουν καταπληκτική δουλειά το βράδυ που ο Γιόνας Βαλαντσιούνας μάλλον δεν προβλημάτισε και τόσο την Ελλάδα.

Τα λάθη ήταν και πάλι λίγα και θα μπορούσαν να είναι και ακόμη λιγότερα, η δημιουργία ελάχιστη, τα σουτ μπήκαν νωρίς, όμως η επιμονή σε αυτά ήταν έως και υπερβολική. Στο τέλος της ημέρας, η Εθνική ηττήθηκε από έναν ανώτερο αντίπαλο, με τη Λιθουανία να μπαίνει στον αγώνα ερχόμενη από έναν εύκολο όμιλο, χωρίς να έχει δεχθεί πίεση, αλλά να βρίσκει τις απαντήσεις που την έστειλαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης μαζί με τις ΗΠΑ.

Δεκάλεπτα: 20-20, 39-43, 64-58, 92-67

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Μακσβίτις): Μπέντζιους 15 (3), Μπραζντέικις 18 (3), Ντίμσα 6 (2), Γιοκουμπάιτις 19 (3), Καρινιάουσκας, Κουζμίνσκας 5 (1), Μαλντούνας, Μοτιεγιούνας 8 (1), Νορμάντας 3 (1), Σεντεκέρσκις, Σιρβίντις, Βαλαντσιούνας 15.

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Αντετοκούνμπο 2, Μποχωρίδης, Χατζηδάκης, Λαρεντζάκης 17 (3), Λούντζης 2, Μωραΐτης 5 (1), Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου, Παπαπέτρου 9 (1), Ρογκαβόπουλος 7, Γουόκαπ 21 (3).