Super League: Αγχωτικό τρίποντο του ΠΑΟΚ επί της Κηφισιάς με το μυαλό των παικτών του Λουτσέσκου στη… Χαρτς

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε εύκολη δουλειά κόντρα στην Κηφισιά, ωστόσο έκανε τη δουλειά στο τέλος, επικρατώντας 2-1 στην Τούμπα, με την οποία ντούμπλαρε τις νίκες στη Super League. Ταυτόχρονα πηγαίνει με καλή φορά στη ρεβάνς με τη Χαρτς για την πρόκριση στους ομίλους του Conference League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος με τον Τζίμα. Ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μουργκ εκτέλεσε με τη μια. Ο Κρίστινσον τον σταμάτησε, όμως ο 17χρονος φορ πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε.

Το ιστορικό πρώτο γκολ της Κηφισιάς σημείωσε ο Γιάννης Μασούρας στο 75′. Ο Λούμορ έκανε μια ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Κοτάρσκι έκανε άσχημη έξοδο και έχασε τελείως τη φάση με τον Μασούρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Η λύση για τον Δικέφαλο ήρθε με… αυτογκόλ τρία λεπτά μετά. Ο Κωνσταντέλιας με υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Μπάμπα μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή από τα αριστερά και ο Τσάπαν στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έκανε “τσαφ’ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κρίστινσον. Οι φιλονούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ πάνω στον Τεττέι στην αρχή της φάσης.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 24ο λεπτό. Ο Βαφέας ανέτρεψε τον Ζίβκοβιτς μέσα στην περιοχή και ο Τσέτσιλας έδειξε την εσχάτη των ποινών, αφού είδε τη φάση. Ο Σέρβος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Κρίστινσον με υπέροχη επέμβαση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (74′ Λύρατζης), Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (63′ Σβαμπ), Οζντόεφ, Τάισον, Ζίβκοβιτς (63′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (68′ λ. τρ. Νάρεϊ), Τζίμας (74′ Τόμας).

Κηφισιά: Κρίστινσον, Σάκιτς, Βαφέας, Τσάπαν, Λούμορ, Παπασάββας, Πέιος (84′ Νίνης), Ίλιεφ (64′ Ιπαλίμπο), Τετέι, Μασούρας (84′ Αντερέγκεν), Οζέγκοβιτς.