Champions League: Ηττήθηκε από την Άντβερπ στην «πρώτη μάχη» αλλά παίζει… Αγιά Σοφιά τον «πόλεμο» η Ένωση

Η ΑΕΚ δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στο Μποζουίλ, καθώς ηττήθηκε 1-0 και θα ψάξει στη Νέα Φιλαδέλφεια την ανατροπή – πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Η Άντβερπ πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 16ο λεπτό, το οποίο κράτησε μέχρι και το φινάλε. Οι Βέλγοι άλλαξαν όμορφα την μπάλα και ο Φερμίρεν με ωραία κάθετη βρήκε τον Γιάνσεν μέσα στην περιοχή, ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ένωση ήταν καλύτερη, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, όμως οι Βέλγοι αμύνθηκαν εξαιρετικά και ο Μπουτέζ επενέβη όταν χρειάστηκε, κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπατάιγ στο 50ο λεπτό για σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες στον αστράγαλο του Γκατσίνοβιτς.

Το αριθμητικό μειονέκτημα της Αντβέρπ ώθησε τον Φαν Μπόμελ στο να βάλει και τρίτο στόπερ στο χορτάρι. Η Αντβέρπ μέχρι το φινάλε περίμενε στο δικό της 1/3 και μπλόκαρε σε μεγάλο βαθμό την Ένωση.

Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, 30 Αυγούστου στην OPAP Arena στις 22:00.

ΑΝΤΒΕΡΠ: Μπουτέζ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Μπατάιγ, Μπαλίκουισα, Εκέλενκαμπ (56′ Φαν ντεν Μπος), Κεϊτά, Φερμίρεν, Οντρέικα (56′ Βάινς), Γιάνσεν (70′ Μούχα).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67′ Αραούχο), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67′ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Γκαρσία (36′ λ. τρ. Πόνσε).