Μέτρια εμφάνιση της Εθνικής Ανδρών των 4 Θρακιωτών και φιλική ήττα από την Αίγυπτο

Την ήττα από την Αίγυπτο με 3-1 σετ γνώρισε η Εθνική ανδρών, στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι του διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στα Σκόπια.

Η γαλανόλευκη πάλεψε το παιχνίδι από την αρχή έως και το τέλος, όμως οι Αιγύπτιοι έβρισκαν τις λύσεις στα φινάλε των σετ και πήραν τη νίκη.

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός έχοντας τον Ξανθιώτη Παναγιώτη Τσότρα ως τιμ μάνατζερ ξεκίνησε τον αγώνα χωρίς εκπλήξεις. Στη διαγώνιο ο Σουφλιώτης Δημήτρης Μούχλιας που αντικαταστάθηκε στα μισά του τρίτου σετ από τον Γιώργο Τζιουμάκα, στο κέντρο ήταν ο Γιώργος Πετρέας με τον Δημήτρη Τζούριτς, πασαδόρος ο Μάρκος Γαλιώτος, λίμπερο ο Μενέλαος Κοκκινάκης και στα άκρα οι Ραφαήλ Κουμεντάκης από την Αλεξανδρούπολη, Θανάσης Πρωτοψάλτης. Από το δεύτερο σετ και μετά αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος Ράπτης, ενώ μικρή συμμετοχή είχε ο Σπύρος Χάκας για το σερβίς.

Με εξαίρεση το πρώτο σετ που η Αίγυπτος το κατέκτησε εύκολα, στα επόμενα η Εθνική ήταν κοντά στο σκορ, ενώ πήρε το τρίτο με 25-22 κάνοντας την ανατροπή από 19-21.

Οι πόντοι για τους Θρακιώτες προήλθαν: Κουμεντάκης 9 (7/21 επ., 2 μπλοκ, 43% υπ. – 11% άριστες), Μούχλιας 3 (3/14 επ.), Τζούριτς 9 (6/12 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ).

Τα σετ: 1-3 (17-25, 20-25, 25-22, 22-25) σε 102′