Europa League: Πανηγύρισε την πρόκριση στο 90+6′ επί της Γκενκ ο Ολυμπιακός – Έπιασε πέναλτι ο Πασχαλάκης αλλά… του τη «χάλασαν»

Ο Ολυμπιακός σ’ ένα παιχνίδι θρίλερ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα playoffs του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Γκενκ, με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να πετυχαίνει το “χρυσό” γκολ.

Ο 21χρονος μέσος έδωσε την πρόκριση στους Πειραιώτες στο 90+6. Έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 30ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Πέιντσιλ (σκόραρε με τη δεύτερη προσπάθεια λόγω επανάληψης). Οι ερυθρόλευκοι βελτιώθηκαν στον δεύτερο μέρος, ενώ απογειώθηκαν μετά την αποβολή του σκόρερ της Γκενκ στο 65′. Πίεσαν ασφυκτικά και στο φινάλε πέτυχαν το γκολ πρόκρισης.

Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Τσουκαρίτσκι στα playoffs του Europa League, ενώ εξασφάλισαν τους ομίλους του Conference League, ό,τι και να συμβεί από εδώ και πέρα.

ΓΚΕΝΚ: Φάντεφοορτ, Μουχαμέντ, Κουέστα, ΜακΚένζι, Μουνιόθ, Χροσόφσκι (97′ Αροκοντάρε), Ελ Κανούς, Καγιεμπέ (98′ Ογιέν), Σορ (91′ Μπονσού Μπα), Πέιντσιλ και Φαντερά (70′ Γκαλάρζα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (80′ Βρουσάι), Καρβάλιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (68′ Μπιέλ), Φορτούνης (98′ Ντόι) και Ελ Καμπί (68′ Ελ Αραμπί).