Παρίσι 2024: Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Κριστιάν Γκολομέεβ με τον Υγρό Στίβο να πρωταγωνιστεί στην Team Hellas

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ από τη Φουκουόκα…έβγαλε εισιτήριο για το Παρίσι. Συνδύασε και αυτός την πρόκριση στα ημιτελικά των 50μ ελεύθερο με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Κολύμπησε στη 13η και τελευταία σειρά, με 21.91 (κατέβηκε για πρώτη φορά φέτος τα 22.00 δευτερόλεπτα), τερμάτισε 5ος και πέτυχε τον (αρχικό) στόχο του καθώς το όριο για την «Πόλη του Φωτός» είναι 21.96. Μετά τον Απόστολο Χρήστου, την Άννα Ντουντουνάκη και τον Απόστολο Σίσκο έγινε ο τέταρτος εκπρόσωπος της ελληνικής κολύμβησης και ετοιμάζεται πλέον για τους τέταρτους ολυμπιακούς αγώνες της καριέρας του μετά το 2012, το 2016 και το 2021.

Ο Γκολομέεβ που και αυτός έρχεται συχνά για προετοιμασία στην Θράκη στα καμπ της Εθνικής Ομάδας ενω στην φωτο διακρινεται με τον Ξανθιωτη Χρηστο Κατρατζη απο τους Ολυμπιακους του Ρίο, προκρίθηκε με την 9η καλύτερη επίδοση στα ημιτελικά μαζί με τον Αμερικανό, Ράιν Χελντ. Συμμετέχει για 6η φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και η 5η σερί παρουσία του στον τελικό των 50μ. ελεύθερο αποτελεί έναν μεγάλο στόχο. Το 2019 στην Γκουανγκτσού  ήταν δεύτερος. Θα τον ξαναδούμε στα ημιτελικά στις 14:40 ώρα Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι με την παρουσία στον τελικό της Φουκουόκα, εξασφάλισε πρόκριση για το Παρίσι και η Eθνική Ομάδα Πόλο των ανδρών. Με τη νίκη επί της Σερβίας με 13-7 προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Φουκουόκα και πάει για το χρυσό ενώ εξασφάλισε και τη συμμετοχή για μία ακόμη φορά στους Ολυμπιακούς.

Η Εθνική κατάφερε να προκριθεί για 12η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες για 17η φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών, το μοναδικό ομαδικό άθλημα που το έχει επιτύχει αυτό στην Ελλάδα!