Επιστρέφει το Σάββατο το Wave Run για την 7η έκδοσή του μετά από παύση τριών χρόνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Μετά από παύση τριών ετών λόγω κορονοϊού, διεξάγεται αυτό το Σάββατο το 7ο Wave Run, που διοργανώνεται από τον ΠΑΣ Αντίκα της Ξάνθης με την υποστήριξη των Xanthi Runners, των Δήμων Αβδήρων, Ξάνθης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Οπως εξηγήθηκε στη συνέντευξη Τυπου, θα διεξαχθούν τρεις αγωνες, με έδρα το Μυρωδάτο. Τα 5χλμ θα ξεκινησουν στις 18:00 το απόγευμα, τα 10χλμ στις 17:30 και τα 28χλμ από την Κεραμωτή προς το Μυρωδάτο στις 18:30. Θα διεξαχθεί επίσης παιδικός αγωνας ενώ θα ακολουθήσει μεγάλο μπιτς πάρτυ.

Ο αγώνας διεξάγεται πάνω στην ακτογραμμή στο βιολογικό σύστημα του Νέστου. Ειναι ο μοναδικός αγωνας στην χώρα που έχει κατηγορία 5, καθώς δίνει τη δυνατότητα η ακτογραμμή να τρέξουν και τα 28 χιλιομετρα με γυμνό πόδι – χωρίς παπουτσια.

Τον αγωνα υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διασωσης, ενώ θα υπάρχει καθόλη την διάρκεια του και ναυαγοσωστικό σκάφος από το Λιμενικό. Ολοι οι αθλητές στο Μυρωτάδο θα παραλάβουν ατομικό γεύμα μετά το τερματισμό τους, με τη βοήθεια εννέα τοπικών επιχειρήσεων.

Κεντρικό μηνυμα της φετινής διοργάνωσης το απόγευμα του Σαββάτου είναι «τρέχουμε για καθαρές παραλίες». Η συνεντευξη Τυπου διοργανωθηκε το βράδυ του Σαββατου στην Αντικα.