Εκλογές 2023: Ο Γιάννης Βρούτσης νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού μετά το μίνι ντόμινο της παραίτησης Μηταράκη

Ο μέχρι πρότινος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπέβαλλε τη παραίτησή του και προκάλεσε ένα μικρό ντόμινο που έφερε πλέον στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού τον Γιάννη Βρούτση.

Αυτό συνέβη γιατί τη θέση του Νότη Μηταράκη στο Προστασίας του Πολίτη κλήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, να καλύψει ο μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου.

Έτσι, δημιουργήθηκε κενό στη θέση του τελευταίο, με τον Γιάννη Βρούτση να είναι αυτός που θα το συμπληρώσει. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από τη Νάξο και την Αμοργό. Εισήχθη με υποτροφία και αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι και κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών του Πάντειο Πανεπιστημίου. Αρχικά εργάσθηκε για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και κατόπιν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Εξελέγη για πρώτη φορά, πρώτος σε ψήφους, Βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007. Επανεξελέγη το 2009, ενώ στις εκλογές του Μαϊου του 2012, εξελέγη πρώτος σε ψήφους βουλευτής Κυκλάδων απ’όλα τα κόμματα. Στη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ διετέλεσε υπουργός Εργασίας.

Μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 και τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γιάννης Βρούτσης τοποθετήθηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.