Παρίσι 2024: Έκλεισαν θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω Φουκουόκα η Εθνική Πόλο και ο κολυμβητής Απόστολο Σίσκος

Έτοιμη και αποφασισμένη να γράψει την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος είναι η εκπληκτική Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Μετά από μια εντυπωσιακή, “διαστημική”εμφάνιση, αυτή τη φορά στον ημιτελικό του 20ού Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στη Φουκουόκα, όχι μόνο νίκησε, αλλά βύθισε, κατατρόπωσε τη χρυσή Ολυμπιονίκη Σερβία, με 13-7 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (29/7) στις 12:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο την Ουγγαρία.

Παράλληλα, η Ελλάδα σφράγισε νωρίς – νωρίς, με την είσοδό της στον μεγάλο τελικό, το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Έτσι θα παίζει και χωρίς άγχος στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις μέχρι τότε, αφου οι δυο πρώτοι της Φουκουόκα έπαιρναν και το εισιτήριο για το Παρίσι.

Πρόκειται για μια ακόμα ιστορική πρόκριση σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η πρώτη στην ιστορία σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (έχουμε τρία χάλκινα μέχρι τώρα) και το ίδιο σημαντική μετά από αυτήν στους Ολυμπιακούς του Τόκυο, όπου πήραμε το ασημένιο. Αυτή τη φορά ας έλθει το χρυσό. Έχουμε, πάντως, εξασφαλίσει βάθρο και τουλάχιστον το ασημένιο. Παράλληλα, να πούμε ότι είναι και η πρώτη νίκη επί της Σερβίας σε Παγκόσμιο.

Η μέρα εξελίχθηκε εντυπωσιακά για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου της Ιαπωνίας αφού νωρίτερα και ο Απόστολος Σίσκος έγινε ο τρίτος κολυμβητής από την Ελλάδα που… κλείνει θέση για το Παρίσι μετά τον Απόστολο Χρήστου στα 100μ ύπτιο και την Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ πεταλούδα. Ο Σίσκος με την κούρσα που έκανε στα προκριματικά των 200μ ύπτιο, τα κατάφερε και τα δύο.

Τρίτος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο Βελιγράδι με 1:58.37, πέρασε πρώτος στα 150μ στη 4η προκριματική σειρά και τερμάτισε τελικά 4ος με 1:57.40, συνολικά 5ος σε 39 κολυμβητές. Ασφαλώς και προκρίθηκε στον ημιτελικό όπου τελικά κατέλαβε την 12η θέση το απόγευμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι παράλληλα «έπιασε» και το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που είναι 1:57.50.

Ο Σίσκος που είναι από τους αθλητές που έρχονται συχνά για καμπς στην Αλεξανδρούπολη και αναμένεται να συμβεί το ίδιο και ενόψει Παρισιύ, είχε κάνει χρόνο κάτω από το ολυμπιακό όριο και στις 3/2/2023 (1:56.79 στο Χειμερινό πρωτάθλημα κατηγοριών στη Θεσσαλονίκη), αλλά σε περίοδο που δεν μετρούσε επίσημα για τη πρόκριση (η οποία ξεκίνησε από 1/3/2023).