Ουζουνίδης: «Είναι δύσκολο για τους Ευρωπαίους να έρθουν στο Ιράν, αλλά είμαι χαρούμενος εδώ»

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος Ιράν, ο τεχνικός της Γκολ Γκοχάρ, Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για τις συνθήκες που έχει συναντήσει μέχρι στιγμής στην ασιατική χώρα, αλλά και τις φιλοδοξίες του.

O Θρακιώτης τεχνικός πριν από περίπου 1,5 μήνα πήρε την απόφαση να μεταναστεύσει στο Ιράν, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Γκολ Γκοχάρ. Πρόκειται για την τέταρτη χώρα εκτός Ελλάδας, μετά τις Κύπρο, Ρουμανία και Σαουδική Αραβία όπου εργάζεται ο 55χρονος προπονητής.

Ο Ουζουνίδης σε δηλώσεις του στον Τύπο του Ιράν αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην Γκολ Γκοχάρ.

«Αγωνίστηκα στο Champions League με τον Παναθηναίκό απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Διαδέχθηκα ως προπονητής τον Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό. Ο βοηθός του μάλιστα (σ.σ.: Σεμπάστιαν Λέτο) ήταν παίκτης μου. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ένα ικανότατο σύνολο που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, όμως είναι δύσκολο να αλλάξουμε την φιλοσοφία που υπάρχει στην ομάδα, αλλά θέλουμε να το πετύχουμε».

Ο έμπειρος προπονητής ρωτήθηκε παράλληλα για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι το ιρανικό ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρθηκε και στον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

«Θα πρέπει να αλλάξει επίσης η φιλοσοφία των ιρανικών συλλόγων. Στην Ευρώπη αναφέρονται κυρίως σε μη ποδοσφαιρικά, αλλά κοινωνικά θέματα αναφορικά με το ιρανικό ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο για τους Ευρωπαίους να έρθουν στο Ιράν, αλλά εγώ που βρίσκομαι εδώ και παρατηρώ τις συνθήκες που επικρατούν αισθάνομαι χαρούμενος. Σε γενικές γραμμές είναι δύσκολα για τους Ευρωπαίους.

Αυτό συμβαίνει ίσως λόγω της προπαγάνδας, αλλά και την αρνητικής πλευράς που δημιουργείται. Έχω δουλέψει με κάποιους Ιρανούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Ανσαριφάρντ και τους καθοδήγησα με τον ίδιο τρόπο, όπως και με τους υπόλοιπους παίκτες».