Παρίσι 2024: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ολυμπιακής δάδας που θα έρθει και στην Θράκη τον προσεχή Απρίλιο

Έγινε η αποκάλυψη της Δάδας της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris2024! Η δάδα είναι ένα εμβληματικό αντικείμενο που συμβολίζει την οικουμενικότητα της Φλόγας, την Ειρήνη και την ένωση των λαών.

Ο Δημιουργός της, ο καταξιωμένος Γάλλος γλύπτης και designer Mathieu Lehanneur θέλησε να αποτυπώσει μέσα από αυτό το έργο τέχνης μοναδικής αισθητικής τρία βασικά στοιχεία που εμπνεύστηκε από το πνεύμα των Αγώνων Paris 2024!

-Την Ισορροπία που εκφράζεται μέσα από την απόλυτη συμμετρία του αντικειμένου
-Το νερό που σχηματίζει έναν κυματισμό και δημιουργεί ξεκάθαρα την αίσθηση του αντικατοπτρισμού συμβολίζοντας τον Σηκουάνα αλλά και τη Μεσόγειο Θάλασσα που θα διασχίσει η Φλόγα στο ταξίδι της από της Γενέτειρά της την Ελλάδα έως τον πρώτο σταθμό της διοργανώτριας χώρας, τη Μασσαλία
-Τη γαλήνη που αναδεικνύεται μέσα από τις λιτές γραμμές της και της στρογγυλεμένες καμπύλες της

Ο μινιμαλισμός, η ελαφρότητα και η βιωσιμότητά είναι επίσης τα τρία κύρια χαρακτηρίστηκα της

Η δάδα είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένη από 100 % ανακυκλωμένο ατσάλι, πετυχαίνοντας έτσι μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα
Ζυγίζει μόνο 1,5 κιλό και το ύψος της είναι 70 εκατοστά

Η Φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου 2024 και οι λαμπαδηδρόμοι μας θα έχουν την τιμή και τη χαρά να τη μεταφέρουν με την ξεχωριστή αυτή δάδα για 11 ημέρες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια! Συμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ολυμπιακη φλόγα θα περάσει και απο τους τρεις νομους της Θράκης στις 22 Απριλίου.