Παγκόσμιο Κωπηλασίας Κ23: Στον τελικό και την 6η θέση στον κόσμο η Εβρίτισσα Σοφία Δαλίδου μαζί με την Λιόλιου – Δύο τα ελληνικά μετάλλια

Την κατάκτηση δύο μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κάτω των 23 στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας πανηγυρίζει η Ελλάδα.

Τα γαλανόλευκα κουπιά έκαναν και πάλι το καθήκον τους κατακτώντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο ενώ συμμετείχαν σε τέσσερις συνολικά μεγάλους τελικούς και τρεις τελικούς Β.

Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε προς τιμήν του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών όπου η Ευαγγελία Αναστασιάδου, που είχε και πέρσι στο Βαρέζε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση (στο σκιφ Ελ βαρών) μαζί με την Μιλένα Κοντού πήραν τη νίκη στο μεγάλο τελικό πετυχαίνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Το ελληνικό πλήρωμα πήρε το προβάδισμα  από την εκκίνηση και το κράτησε ως το τέλος για να τερματιστεί στη 1η θέση σε 6:50.13 αφήνοντας στη 2η θέση την Πολωνία (6:52.72) και την Ιταλία στη 3η (7:02.91).

Λίγο αργότερα η Ευαγγελία Φράγκου,που και αυτή στην περσινή διοργάνωση είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο (με την Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο), κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο σκιφ των γυναικών σε χρόνο 7:41.18 και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τις ελληνικές συμμετοχές στην διοργάνωση.

Την 6η θέση στο μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ των γυναικων κατέκτησαν η Εβρίσσα στην καταγωγη Σοφία Δαλίδου με την Γαβριέλα Λιόλιου που τερμάτησαν σε 7:18.13 ολοκληρώνοντας έτσι με απόλυτα θετικό πρόσημο την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Μία ημέρα πριν, στην 4η ελληνική συμμετοχή σε τελικό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η δίκωπος των ανδρών με τους Δημήτρη Στασινό-Ζήση Μπουκουβάλα πήρε την 5η θέση με χρόνο 6:38.79 πραγματοποιώντας μια ελπιδοφόρα εμφάνιση.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και στους προπονητές τους καθώς και στα σωματεία που τους στηρίζουν .