Σε 10 ημέρες ο 7ος Παραθαλάσιος Αγώνας Δρόμου Wave Running από την παραλία Κεραμωτής σε αυτήν των Αβδήρων

Το Σάββατο 29 Ιουλίου διοργανώνεται για 7η φορά ο παραθαλάσσιος αγώνας δρόμου WAVE running! Περιλαμβάνει τρεις διαδρομές 5, 10 και 28 χιλιομέτρων πλάι στο κύμα, στην ακτογραμμή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (παραλία Κεραμωτής – Αβδήρων).

Είναι ο πρώτος αγώνας του είδους του σε Ελλάδα και Ευρώπη και δεν αποτελεί ένα αμιγώς δρομικό γεγονός. Η οργανωτική επιτροπή συγκροτείται από μια ομάδα νέων ατόμων που επιθυμούν να αναδείξουν και να προστατεύσουν τη φύση και τον πολιτισμό του τόπου τους και παράλληλα να εδραιώσουν μία οικοτουριστική δράση, η οποία θα προσελκύσει το ενδιαφέρον νέων επισκεπτών.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι εθελοντές του WAVE running πραγματοποιούν καθαρισμούς ακτών μεταδίδοντας το μήνυμα «Τρέχουμε για καθαρές παραλίες». Στο χώρο τερματισμού οργανώνεται έκθεση τοπικών προϊόντων με σκοπό να προβληθούν τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν επιχειρήσεις της περιοχής. Την έναρξη των αγώνων δίνουν 3 πανέμορφα άλογα, μια συμβολική κίνηση για τη σύνδεση του αγώνα με τον 8ο θλο του Ηρακλή. Η βάση της διοργάνωσης είναι το Μυρωδάτο Αβδήρων, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την αρχαία πόλη των Αβδήρων, γενέτειρα του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα!

Φύση – Πολιτισμός – Αθλητισμός είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει το WAVE running. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τις εγγραφές στη σελίδα www.facebook.com/WAVErunningRace/