Νικολέτα Μπάρμπα: Από τον φόβο και την απελπισία μετά από δύο χειρουργεία σε πέντε μήνες στο ίδιο γόνατο, στο ευρωπαϊκό μετάλλιο!

Η Νικολέτα Μπάρμπα συνεχίζει να γράφει ιστορία και να σηκώνει την ελληνική σημαία ψηλά, αλλά αυτή της η επιτυχία κάθε άλλο παρά εύκολα ήρθε.

Μια εβδομάδα πριν, η Θρακιώτισσα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 και διπλασίασε τις επιτυχίες της στην κορυφαία διοργάνωση της γηραιάς Ηπείρου.

Αυτό το μετάλλιο ήρθε με πολύ…πόνο, προσπάθεια και ιδρώτα, καθώς η Μπάρμπα κλήθηκε να κάνει δύο χειρουργεία στο γόνατο το προηγούμενο διάστημα. Παρόλα αυτά τα ξεπέρασε κι έδειξε ότι είναι φτιαγμένο από… μέταλλο νικητή!

Η Νικολέτα Μπάρμα μίλησε για την τεράστια επιτυχία της, τον τραυματισμό της και τα επόμενα σχέδιά της στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΠ, δηλώσεις που αναπαρήχθησαν και από τα social media της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, περήφανη και ευγνώμων που κατέκτησα το μετάλλιο. Το δεύτερο Ευρωπαϊκό μετάλλιο που κατακτάω!», δήλωσε αρχικά η Νικολέτα Μπάρμπα και σε ερώτηση για το αν ένιωθε έτοιμη για το μετάλλιο, σχολίασε: «Πνευματικά και ψυχολογικά ήμουν πιο έτοιμη από κάθε άλλη φορά καθώς γνώριζα πως διαχειριστήκαμε την όλη κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρόλο που δεν ολοκλήρωσα τον προπονητικό μου κύκλο όπως θα ήθελα και θα έπρεπε».

Η Μπάρμπα εξηγωντας τον Γολγοθά που πέρασε, σχολίασε: «Ίσως θα είναι για πάντα η πιο σημαντική μου νίκη! Γνωρίζω πολύ καλά, όπως και όλοι οι αθλητές ότι οι τραυματισμοί έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή του πρωταθλητισμού. Η φετινή χρόνια όμως ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα! Δύο χειρουργεία, σε 5 μήνες, στο ίδιο γόνατο… αγωνία, φόβος, άγχος, απελπισία, άγνοια, πόνος… συναισθήματα που μέχρι και σήμερα με συντροφεύουν. Ήταν μια εμπειρία που έγινε μάθημα ζωής! Κατάφερα να ξεπεράσω τον εαυτό μου τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, και ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω σε αυτόν. Όποτε το μετάλλιο αυτό είναι απλώς η επιβράβευση για την «νίκη» της χρονιάς! Πραγματικά η ατυχία της 04/10/2022 με έκανε να καταλάβω την «δύναμη» που έχω. Είμαι ευγνώμων που ξανα πάλεψα και πλέον θέλω την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος στο γόνατο».

Για το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση κατέκτησες μετάλλιο, η Νικολέτα Μπάρμπα σχολιάζει: «Είναι πολύ σπουδαίο και είμαι ευγνώμων για αυτό!Πρώτα ο Θεός με δουλειά και θέληση και πάνω από όλα υγεία  θα προσπαθήσω το επόμενο να είναι και άλλο χρώμα. Μία τέτοια επιτυχία σου δίνει μεγάλο κίνητρο για την συνέχεια. Επιθυμία μου είναι να μπορέσω να έχω μια καλή προετοιμασία και να ανέβω στο βάθρο στις μεγάλες διοργανώσεις που ακολουθούν». Οσο για το που θα ήθελε να αφιερώσει το μετάλλιο, η Νικολέτα Μπάρμπα σχολιάζει: «Θα ήθελα να το αφιερώσω σε αυτούς που ήταν και έμειναν δίπλα μου! Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω του γονείς μου, τους προπονητές και την ομοσπονδία μας. Πρώτα ο Θεός τα καλύτερα έρχονται!».