EURO 2023: Διασυρμός με νέα πεντάρα από τους Ισπανούς και αποκλεισμός – Βασικός ο Δημήτρης Κεραμίτσης

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, αυτή τη φορά από την Ισπανία, και μάλιστα με το ευρύ 5-0 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να είναι… αγκαλιά με τον αποκλεισμό καθώς η Νορβηγία θέλει μόνο έναν πόντο στο ματς με την Ισλανδία.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Νορβηγία έτσι και στο ματς με τους Ισπανούς η Ελλάδα δέχτηκε τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, τρία σε έξι λεπτά από το 11 έως το 17, από την πολύ ισχυρή Ισπανία αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Και όμως η Ελλάδα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε μόλις στο 2′ της αναμέτρησης όταν ο Σμυρλής μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Ιριμπάνε έδιωξε σε κόρνερ.

Η Ισπανία άρχισε να κυκλοφορεί τη μπάλα ανέβασε το ρυθμό και στο 11′ άνοιξε το σκορ με τον Μπαρμπέρα ο οποίος εντός περιοχής κατάφερε να νικήσει τον Μπότη. Τρία λεπτά αργότερα, στο 14′, ο Άνχελ Μοράν βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από το ύψος του πέναλτι με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 των Ισπανών.

Στο 17′ οι Ισπανοί κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ, ένα πανέμορφο τέρμα, με τον Παλάσιος να σουτάρει εκτός περιοχής και να νικάει τον Μπότη παρά την προσπάθεια του Έλληνα γκολκίπερ.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με ένα ακόμη τέρμα από τους Ισπανούς. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαρμπέρα και πάλι έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κεραμίτση, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπότης, Δεληγιάννης, Κεραμίτσης, Προδρομίτης, Γεωργιάδης, Κοττάς (36′ Νικολάου), Σταυρόπουλος (46′ Καλογερόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (46′ Τσίκος), Σμυρλής, Τζίμας.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ιριμπάρνε, Φρεσνέδα, Κάσας, Γκασιορόβσκι, Βάλε, Γκονζάλο (46′ Ντάνι Ροντρίγκεζ), Άνχελ, Παλάσιος, Πέρεθ, Μπαρμπέρα, Ακομάχ.