Δίνει το σύνθημα ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς: «Τα πάντα για την πρόκριση στο Κόνφερενς Λιγκ»

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι ένας από τους παλιότερους παίκτες του ΠΑΟΚ και έχει ζήσει τις αλλαγές στο ρόστερ τα τελευταία χρόνια. Ο Σέρβος τερματοφύλακας ήταν ο πρώτος παίκτης της ομάδας που μίλησε δημόσια στην διάρκεια του φετινού βασικού σταδίου προετοιμασίας. 

Στη συνέντευξή του στους απεσταλμένους του ομίλου «Metromedia», αναφέρθηκε τόσο στην δουλειά που γίνεται στην Ολλανδία, όσο και ειδικότερα στο γκρουπ των τερματοφυλάκων που, όπως είπε, έχει τον τίτλο «Ο Ζίβκο και τα παιδιά του». 

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το πρώτο φιλικό με την Στεάουα: «Έπαιξαν δυο ενδεκάδες στο παιχνίδι, μοιράστηκαν τον χρόνο από ένα ημίχρονο. Εμείς δείξαμε μια εικόνα συμπαγής, δείξαμε ένα aggressive πρόσωπο στο πρώτο μας φιλικό στην προετοιμασία. Ήταν ένα καλό και ελεγχόμενο παιχνίδι από την πλευρά μας. Προσωπικά ειμαι ικανοποιημένος από το πως κινήθηκε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο». 

Για το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας της ομάδας: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όποιος είναι εδώ, αξίζει να βρίσκεται εδώ. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι νέος ή λίγο πιο μεγάλος σε ηλικία. Ειδικά οι νεαροί παίκτες μας δίνουν φρεσκάδα και μας κάνουν πιο δυνατούς. Όσα παιδιά είναι εδώ προσπαθούν και δουλεύουν πολύ καλά, θέλουν να βελτιωθούν και αυτό είναι σημαντικό. Το νέο αίμα πάντα μας δίνει μια ενέργεια παραπάνω».  

Για την πολύ καλή επέμβαση του Ταλιχμανίδη στο δεύτερο μέρος: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επέμβαση που έκανε ο Ταλιχμανίδης σε αυτό το πολύ επικίνδυνο σουτ. Λειτούργησε όπως έπρεπε, ήταν ήρεμος και ψύχραιμος. Όλα τα παιδιά που είναι εδώ και ο Ταλιχμανίδης και ο Μπαλωμένος και ο Τσιόπτσης δουλεύουν εξαιρετικά. Το μέλλον είναι μπροστά τους. Και ο Κοτάρσκι που τον περιμένουμε να έρθει είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, είμαστε ένα πολύ καλό γκρουπ. Όσο για τον Ταλιχμανίδη, πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει έτσι και έχει όλο το μέλλον μπροστά του».  

Για το αν βλέπει τον πατέρα του ως πατέρα των τερματοφυλάκων: «Σε ό,τι αφορά τους τερματοφύλακες, το γκρουπ θα μπορούσε να έχει το όνομα «Ο Ζίβκο και τα παιδιά του». Φυσικά αστειεύομαι γι’ αυτό. Εγώ προσπαθώ να τους δώσω πράγματα από την εμπειρία μου σε κάθε ματς σε κάθε προπόνηση. Να τους βοηθήσω όσο περισσότερες συμβουλές. Είναι ένα γκρουπ με πολύ καλούς τερματοφύλακες». 

Για την ανησυχία του κόσμου για τις μεταγραφές και το ματς με την Μπεϊτάρ που έρχεται: «Αυτή είναι μια ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω εγώ. Δεν έχει σημασία ποιος είναι στο ρόστερ, όποιος και αν είναι εδώ αξίζει να βρίσκεται εδώ. Είμαστε μια ομάδα και ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Μπροστά μας έχουμε σε λίγες μέρες το πρώτο επίσημο ματς με την Μπεϊτάρ και θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Κόνφερενς Λιγκ».