Το πάλεψε μέχρι τέλους ο Πανθρακικός να επαναπατρίσει μετά από 18 χρόνια τον Μουμίν αλλά ο Καλαιτζίδης κράτησε τον 36χρονο μέσο στην Καλαμαριά!

Μια ακόμη καταπληκτική σεζόν ως βασικός πραγματοποίησε αυτή την χρονιά με τον Απολλώνα ο Χουσείν Μουμίν αν και πάτησε τα 36 του χρόνια και την επόμενη σεζόν θα παραμείνει στην ομάδα του Πόντου αφού ανανέωσε για μια ακόμη χρονιά. Μάλιστα έιναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε ΠΑΟΚ, Αρη, Ηρακλή και Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Φέτος ο Πομακικής καταγωγής μέσος από τον Πάσσο Ροδόπης στην 19η σεζόν σε εθνική κατηγορία ήταν βασικό στελεχος των Ποντίων βοηθώντας να παραμείνουν στην Β’ Εθνική αγωνιζόμενος σε 27 ματς για το πρωτάθλημα και άλλα 5 για το κύπελλο Ελλάδας.

Τον Μουμίν προσέγγισε εκτός του Απόλλωνα και άλλων ομάδων και ο Πανθρακικός όπως και πέρυσι και μάλιστα φέτος έφτασε πολύ κοντά σε συμφωνία, ωστόσο η ομάδα του Δημητρη Καλαιτζίδη δεν πήρε αδειοδότηση και δεν είχε δικαίωμα απόκτησης παικτών πάνω από τα 25, με τον 36χρονο μέσο να είναι πολύτιμός και την νέα σεζόν στην ομάδα της Καλαμαριάς, που μόνο ωστόσο στην φυσικη της έδρα στην Καλαμαριά δεν αγωνίζονται.

Πλέον ο Πανθρακικός στρέφεται αλλού, είναι κοντά στον Γιάννη Πεχλιβανόπουλο, ενω βολιδοσκοπεί και άλλους γνωστούς ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν πολύ καλά την Γ’ Εθνική και όχι μόνο και δεν θα πάρει χρόνο να προσαρμοστούν στην φιλόδοξη φέτος ομάδα της Κομοτηνής.

Ο 36χρονος (γεννημένος στις 24/3/87) αμυντικός μέσος κατάγεται από τον Πάσσο Ροδόπης, και πάνω από 380 συμμετοχές σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στον Πανθρακικό με τον οποίο πήρε την άνοδο στην Γ’ Εθνική αγωνιζόμενος στην τότε Δ’ Εθνική.

Στη συνέχεια το καλοκαίρι του 2004 φόρεσε τη φανέλα του ομάδων ΠΑΟΚ (24/0) με τον οποίο οι Κομοτηναίοι έπαιξαν και φιλικό για την μεταγραφή, πήγε δανεικός στον Πανσερραϊκο (10/0), μια εξαετία ως δανεικός και κατόπιν ως ελεύθερος στον Παναιτωλικό (128/3), συνέχισε μια σεζόν σε Λαμία (16/1), μια διετία σε Τρίκαλα (54/5), ανέβασε τον Άρη ως βασικός (28/0) στην Α’ Εθνική και κατόπιν συνέχισε σε Ηρακλή (7/0), Χανιά (34/0), Ρόδο, πήρε άνοδο με τον Ιωνικο Νίκαιας στην Α’ Εθνική και πέρυσι ήταν βασικός στο Διαγόρα Ρόδου με 26 συμμετοχές αλλά ένα τραυματισμό προς το τέλος του πρωταθλήματος. Φέτος όπως αναφέρθηκε αγωνίστηκε σε 33 αγώνες με τον Απόλλωνα Πόντου. Εχει αγωνιστεί και στις Εθνικές Παιδων και Ελπίδων (φωτο)