Πάνω από 250.000 ευρώ τα χρέη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε τρεις πρώην προέδρους του!!! Αβέβαιη η δήλωση στην Pre League!!!

Ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ τα χρέη του Εθνικού Αλεξανδρούπολη σε τρεις πρώην προέδρους του ΤΑΑ Εθνικός, για ταμειακές διευκολύνσεις που οι ίδιοι παρείχαν την περίοδο των διοικήσεών τους.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Αυγερινός Μεσινέζης στην έκτακτη συνέντευξη Τυπου που παραχώρησε στο Επιμελητήριο Έβρου. Την συνέντευξη μονοπώλησε η κατάσταση στο τμήμα βόλεϊ από τις διοικήσεις των παλαιότερων ετών που απειλεί να βάλει φρένο στην ανοδική πορεία της ομάδας, θέτοντας πλέον ευθέως σε αμφισβήτηση την άνοδο στην Pre League παρά την επιτυχή περσινή αγωνιστική χρονιά.

Ο πρόεδρος Μεσινέζης υποστήριξε ότι η δική του διοίκηση δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, ενώ ανέφερε ονομαστικά τους Γιώργο Γεωργιάδη, Γιάννη Τζίμα και τον μακαρίτη πλέον Αντώνη Χατζησταύρου που φέρονται να προσέφεραν ταμειακές διευκολύνσεις στον σύλλογο.

Για τον Γεωργιάδη υπάρχει μάλιστα τελεσίδικη απόφαση και έχουν κατασχεθεί λογαριασμοί του συλλόγου, για τον Τζίμα επίσης υπάρχει απόφαση χωρίς να έχει τελειδικήσει ενώ για τον Χατζησταύρου υπάρχει διεκδικηση από τους κληρονόμους του που δεν έχει εκδικαστεί ακόμα. Επιπλέον έγιναν αναφορές σε διεκδικήσεις του Γιώργου Τσιρτσίδη και του Σάκη Μουστακίδη, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε και σε βάρος της τελευταίας προέδρου του ΤΑΑ Χρύσας Λουπασάκη, όχι επειδή διεκδικεί χρήματα αλλά επειδή δεν παρέδωσε έγκαιρα τα βιβλία του ΤΑΑ στην διοίκηση του Ερασιτέχνη ΜΓΣ με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει μέχρι πρόσφατα η τελευταια την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του.

«Παρά τις επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο και την ανάπτυξη του συλλόγου, έχουμε και ένα άλλο κομμάτι παλαιών στελεχών του συλλόγου που έχουν κάποιες οικονομικές διεκδικήσεις από τον σύλλογο», ανέφερε στην αρχική εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την συνέντευξη Τύπου ο Αυγερινός Μεσινέζης.

«Δυο χρονια πριν, η πρώτη αγωγη που έγινε στον σύλλογο ήταν από την κυρία Λουπασάκη για ακύρωση απόφασης διοικητικού συμβουλίου στη γενική συνέλευση. Ο λόγος ήταν ότι εμείς θέλαμε να ψηφίσουμε ένα ειδικό συμφωνητικό συνεργασίας του συλλόγου με το ΤΑΑ για να ρυθμιστεί η σχέση των δύο πλευρών. Τελεσιδήκησε αυτή η υπόθεση υπέρ του συλλόγου. Η ίδια η κυρία Λουπασάκη έκανε αίτηση για συκοφαντική δυσφήμηση σε εμένα προσωπικά ως πρόεδρο του συλλόγου, αλλά η ίδια την ανακάλεσε από μόνη της, χωρίς να ξέρω για ποιον λόγο. Η ίδια κυρία μετά την παραίτησή της δεν παρέδωσε κανένα οικονομικό στοιχείο του ΤΑΑ ή των ΤΑΑ που έχουν προηγηθεί και αναγκαστήκαμε να κάνουμε αγωγή για να έχουμε στα χέρια μας τα οικονομικά στοιχεία και τα βιβλία πρακτικών των ΤΑΑ. Ολα αυτα τα χρόνια δεν είχαμε κανένα στοιχείο των ΤΑΑ από το 2012 και αναγκαστήκαμε να προσφυγουμε στα δικαστηρια για να τα παρουμε αυτα τα στοιχεία, οπως και έγινε. Η παραίτηση της κυρίας Λουπασάκη ήταν τον Φεβορυάριο του ’20 και εμας τα στοιχεία μας ήρθαν τον Φεβρουάριο του ’22. Αυτο το μεσοδιάστημα ήταν πολύ σοβαρό για να μάθουμε πράγματα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός.

Στη συνέχεια προχώρησε ονομαστικά στις πιο σημαντικές αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του συλλόγου. Συγκεκριμένα, με βάση τα λεγόμενα του Αυγερινού Μεσινέζη:

Είχαμε μια αγωγή του κυρίου Γιώργου Γεωργιάδη εναντιον του συλλόγου για ταμειακές διευκολύνσεις ύψους 42.642 ευρώ. Τελεσιδίκησε η υπόθεση δικαιώνοντας τον κύριο Γεωργιάδη για τις απαιτήσεις του για τελικό ποσό 53.000 ευρώ μαζί με τους τόκους. Εγιναν κάποιες κινήσεις για συμβιβασμό και σταδιακή αποκληρωμή του χρέους, γιατί αυτή ήταν η επιθυμία της διοικησης, αλλά αυτές δεν καρποφόρησαν και ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή ισχύει αυτή η κατάσχεση. Πρέπει όμως να πουμε ότι κατά την συγκεκριμένη διοικηση του κ. Γεωργιάδη προστέθηκαν επιπλέον 63.000 ευρώ χρέη που ήταν οφειλές προς αθλητές, για τα οποία δεν έχει μιλήσει κανείς ακόμα.

Στη συνέχεια έχουμε μια ακόμα αγωγή του κ. Γιώργου Τσιρτσίδη εναντίον του συλλόγου για χρέος από δάνειο 15.000 ευρώ. Η αγωγή τελεσιδίκησε υπέρ του κ. Τσιρτσίδη καταλογίζοντας στον σύλλογο το ποσό και έτσι μένει ακόμα.

Ακόμα έχουμε μια αγωγή του κ. Γιάννη Τζίμα, παλιού προέδρου του ΤΑΑ, έναντι ταμειακών διευκολύνσεων ύψους 123.476,17 λεπτών. Δεν έχει τελεσιδικήσει. Οι απαιτήσεις αφορούν την χρονική περίοδο ’13-14.

Στην συνέχεια μας ήρθε ακόμα μια αγωγή πρόσφατα από τους κληρονόμους του Αντώνη Χατζησταύρου για χρέος πάλι από ταμειακές διευκολύνσεις ετών ’12, ’14, ’15 και ’16 ύψους 81.241,14 ευρώ. Η υπόθεση αυτή δεν έχει δικαστεί ακόμα.

Και μια τελευταία αναφορά στα δικαστικά είναι μια διαταγή που έβγαλε ο παλιος προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης για μια οφειλή 4.350 ευρώ. Εγινε ανακοπή και θα δικαστεί.

Ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Αυγερινός Μεσινέζης σχολίασε: «Οπως αντιλαμβάνεστε, γίνεται αναφορά σε όλες αυτές τις διεκδικήσεις, γιατί την στιγμή που εμείς προσπαθούμε με όλους τους τρόπους να βοηθήσουμε τον σύλλογο να ανέβει πιο ψηλά, ειδικά όταν το βόλεϊ ανεβαίνει μετά από δυο χρόνια κατηγορία και με τις επιτυχιες των εφήβων, με όλα αυτά μπαίνει φρένο σε αυτή τη διαδικασία. Ο κόσμος πρέπει να μάθει ποιοι ειναι αυτοί που θέλουν να προχωρήσει ο σύλλογος και ποιοι φρενάρουν αυτήν την πρόοδο.
Πέρυσι το τμήμα βόλεϊ με την έφορο, τον προπονητή και τους παίκτες παίξαμε 28 αγωνιστικές και η ομάδα έκανε 26 νίκες. Στα άλλα τμήματα που ειναι περισσότερο ατομικά αγωνίσματα, όπως ο στιβος, η σκοποβολή, το πινγκ πονγκ, θα προχωρησουμε ούτως ή άλλως αλλά στο βόλεϊ οι οικονομικές απαιτήεις της Pre League είναι μεγάλες. Πάντως η διοίκηση θα στηρίξει, δεν πρόκειται να αφήσουμε τον σύλλογο ακέφαλο σε αυτήν την δύσκολη περίοδο. Θα συνεχίσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε».

Ο Αυγερινός Μεσινέζη είπε ακόμα: «Η δική μας διοικηση δεν έχει δημιουργήσει ούτε ένα ευρώ χρέος. Αντιθέτως φροντίσαμε για τις προηγούμενες οφειλές ιδιαίτερα σε αθλητές, να τις ικανοποιήσουμε. Υπάρχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα αποπληρωμής παλιών οφειλών, αλλά δεν θέλω να κάνω αναφορά σε ονόματα των αθλητών γιατί χρειάζεται η άδειά τους, αλλά να είστε σίγουροι ότι τα χρήματα που δίνουμε κάθε χρόνο για τις αποπληρωμές είναι πάρα πολλά. Δεν ξέρω όμως αν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά και όλες αυτές τις απαιτήσεις (δηλαδή των πρώην διοικούντων).
Κάποια πράγματα πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Το άσχημο είναι ότι όλες αυτές οι καταστάσεις έρχονται από πρώην διοικήσεις των ΤΑΑ του συλλόγου μας. Αν θα μπορούσε κάποιος κάποτε να διανοηθεί ότι όλα αυτά τα στελέχη που προσπάθησαν να ανεβάσουν το βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης είναι αυτοί που του βάζουν σήμερα φρένο και έχουν αυτές τις οικονομικές απαιτήσεις. Ημασταν υποχρεωμένοι να τα πούμε για να ξέρει ο κόσμος τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα».

Τέλος, δίνοντας το στίγμα των όσων θα ακολουθήσουν, ο πρόεδρος της διοίκησης του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Αυγερινός Μεσινέζης ανέφερε: «Μέχρι τώρα απλά δεχόμασταν τις αγωγές για αυτου του είδους και τις απαιτήσεις. Πλέον θα διεκδικήσουμε με κάθε ένδικο μέσο οποιαδήποτε βλάβη του συλλόγου, ιδιαίτερα οικονομική. Θα δουν και ένα άλλο πρόσωπο του συλλόγου, θα δουν έναν άλλο Εθνικό ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε καμία διαθεση να ασχολείται με τέτοια θέματα. Αναγκαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τον σύλλογο, δεν γινεται αλλιώς, πόσο θα αντέξουμε. Κάποια στιγμή έπρεπε να βγουμε, να πουμε αληθειες και να πάμε στα δικαστήρια να διεκδικήσουμε πράγματα τα οποία κακώς έχουν γίνει. Και αυτό θα γίνει από εδώ και πέρα».