Γ’ Εθνική: Οι αντίπαλοι Πανθρακικού, Αβάτου, Ορέστη και Πετεινού στο νέο πρωτάθλημα! Ο χάρτης του 1ου Ομίλου

Με ολοκληρωμένα πλέον όλα τα πρωταθλήματα, αφού ολοκληρώθηκε και η Super League 2, τα μπαράζ των πρωταθλητων της Γ’ Εθνικής για την άνοδο στην SL2 αλλά και τα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική, υπάρχει η λίστα με όλες τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα.

Οπως έχει επιβεβαιώσει η ΕΠΟ, το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους με 18 ομάδες ο καθένας. Με αυτά τα δεδομένα, πλέον έχει σχηματιστεί σε μεγάλο ποσοστό και χωρίς πολλά ερωτηματικά το παζλ του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της νέας σεζόν όπου θα μετέχουν οι τέσσερις ομάδες της Θράκης: οι Πανθρακικός και Αρης Αβάτου που παρέμειναν και οι Αρης Πετεινού και Ορέστης Ορεστιάδας που ανέβηκαν από τα τοπικά.

Σε σχέση με το προηγούμενο αντιστοιχο θέμα που επιχείρησε το ThrakiSportS σε σχέση με τον σχηματισμό του παζλ, πλέον εχει ξεκαθαρίσει ότι στη νέα Γ’ Εθνική ως προς τον 1ο Ομιλο δεν θα μετέχει ούτε ο Καμπανιακός που ανέβηκε ούτε οι Απόλλων Πόντου ή Μακεδονικός που δεν υποβιβάστηκαν. Από την SL2 έπεσε και η Βέροια και πάει μάλλον σε αυτόν τον όμιλο, ενώ υπάρχει η εκκρεμότητα ανάμεσα στον Μεγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας από την ΕΠΣ Ημαθίας και την Αναγέννηση Επανομής από την ΕΠΣ Μακεδονίας που θα κριθεί στα δικαστήρια.

Κατά τα άλλα, οπως είχε προβλέψει το ThrakiSportS, o 1ος Ομιλος πλέον δείχνει να πηγαίνει από την Ορεστιάδα μέχρι την Καστοριά, όπως και πριν 7-8 χρόνια, όταν μετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Εβρος Σουφλίου. Αναλυτικά, ο νέος 1ος Ομιλος της Γ’ Εθνικής με βάση τα υπάχοντα δεδομένα θα περιλαμβάνει τις εξής 18 ομάδες:

ΕΠΣ ΈΒΡΟΥ (1): Ορέστης Ορεστιάδας

ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ (1): Πανθρακικός

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (2): Άρης Αβάτου, Άρης Πετεινού

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ (1): Δόξα Δράμας

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (2): ΑΟ Καβάλας, Νέστος Χρυσούπολης

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ (1): Απόλλων Παραλιμνίου

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (3 ή 4): Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Θερμαϊκός Θέρμης, Νίκη Ευκαρπίας και ίσως Αναγέννηση Επανωμής.

ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (2): ΑΟ Χανιώτης, Αετός Βαρβάρας

ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ (1): ΠΑΟΚ Κρηστώνης

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ (1): Θύελλα Σαρακηνών (ουσιαστικά Κεραυνός Αγγελοχωρίου Θεσσαλονικης)

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ (2): Βέροια και ίσως ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (1): Καστοριά