Πήρε θέση ο Μπαλτάκος: «Ο Πογέτ δικαιώθηκε για τον Φορτούνη όπως ο Ρεχάγκελ για Ζήκο και Στολτίδη»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis στον οποίο αναφέρθηκε σε θέματα Εθνικής Ελλάδος, εξηγώντας ότι ο Γκουστάβο Πογέτ δικαιώθηκε για την επιλογή μη κλήσης του Κώστα Φορτούνη.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν τόσοι ορισμοί ξένων διαιτητών στη νέα σεζόν της Super League και το τι θα γίνει στον νέο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για την Εθνική ομάδα: “Υπάρχει ένα κλίμα ομάδας στην Εθνική, δεν είναι οι παίκτες που κερδίζουν, αλλά η ομάδα. Και η ομάδα δεν είναι καλή μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια. Επίσης, παίζει ρόλο αν ο προπονητής κρατάει το χαλινάρι σωστά όπως κάνει ο Πογέτ. Η Εθνική Ελλάδας έχει καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Στο ματς με τη Γαλλία, όταν αποβλήθηκε ο Ντίνος Μαυροπάνος, η ομάδα προσαρμόστηκε αμέσως γιατί είχε προετοιμαστεί για τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό δείχνει πως υπάρχει ένας σχεδιασμός, γι’ αυτό και πήγε καλά η ομάδα με 10 παίκτες. Αυτό δείχνει πως ο προπονητής κάνει καλή δουλειά”.

Για τις επιλογές του Πογέτ όπως τη μη επιλογή του Φορτούνη: “Όταν ο Ότο Ρεχάγκελ έκανε την επιτυχία το 2004, είχε κατηγορηθεί γιατί δεν έπαιρνε τον Άκη Ζήκο και τον Άκη Στολτίδη. Εκανε κάποιες επιλογές και δικαιώθηκε. Και το θέμα είναι πως και ο Πογέτ δικαιώθηκε σε αυτά τα παιχνίδια με Ιρλανδία και Γαλλία”.

Για τον Αντόνιο Ματέου Λαόθ: “Ο Λαόθ είπε μετά το τέλος του αγώνα πως του έκανε καλή εντύπωση η Εθνική Ελλάδας, γιατί η συμπεριφορά των παικτών ήταν σωστή απέναντι στο διαιτητικό τρίο. Παίζει ρόλο άμα είσαι σοβαρός στο ποδόσφαιρο”.

Για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής: “Στις 4 Οκτωβρίου συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή της UEFA και εγκρίνει τα ποσά. Η UEFA χρηματοδοτεί και συμφωνεί η UEFA κι η FIFA. Για να δώσουν τα λεφτά, πρέπει να δουν τα σχέδια για να συμφωνήσουν. Έχουμε υποβάλλει σχέδια για προπονητικό κέντρο και μέχρι τότε θα είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω πως θα εγκριθούν τα σχέδια. Το προπονητικό κέντρο πρέπει να είναι κοντά σε αεροδρόμιο. Πρέπει να είναι μην είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα, το μετράει και αυτό η UEFA. Έχει γίνει μια προεργασία, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει. Δεσμεύομαι πως στις 4 Οκτωβρίου η UEFA θα έχει εμπεριστατωμένη πρόταση για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας”.

Για τη διαιτησία στη Stoiximan Super League: “Το δεδομένο είναι πως δεν μπορεί να επαναληφθεί το περσινό, που είχαμε 2-3 ξένους διαιτητές σε κάθε αγωνιστική. Μπορεί να γίνουν ανταλλαγές διαιτητών με άλλες ομοσπονδίες. Μπορεί να είναι Έλληνας ο διαιτητής και ξένος ο VAR ή το αντίστροφο, αυτό το ξέρει ο κύριος Στιβ Μπένετ. Ο αρχιδιαιτητής έχει διετές συμβόλαιο. Για τους άλλους τέσσερις Έλληνες έχει γίνει μια πρόταση, θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή και θα έχει κλείσει μέσα στον Ιούλιο”.

Για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας: “Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν θα ταλαιπωρηθεί κανείς για τον τελικό. Θα είναι έτσι γραμμένη η προκήρυξη που θα διευκρινίζει και θα λύνει τα πράγματα. Μετά τις διαχρονικές διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ, ήταν λύση το Πανθεσσαλικό για ομάδες Θεσσαλονίκης και Αθήνας, παραμένει λύση ο Βόλος, αλλά με άλλες συνθήκες”.

Για την απόσυρση της Σαουδικής Αραβίας για το Μουντιάλ 2030: “Δεν ξέρω γιατί αποσύρθηκε η Σαουδική Αραβία. Μια λογική εξήγηση είναι γιατί πρόκειται για μια αραβική χώρα και μπήκε στη διεκδίκηση το Μαρόκο με Ισπανία και Πορτογαλία. Αυτό το λέω σαν εικασία δική μου, δεν έχω κάποια πληροφόρηση”.