Κρακοβία 2023: Ασημένιος ο Καραλής, δυο ακόμα χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα, το Σάββατο ρίχνεται στη μάχη η Τσουκαλά

Tρία ακόμα μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία-Μαλοπόλσκα 2023», εκ των οποίων είναι ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.

Στο στίβο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων που εντάσσεται στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επι κοντώ ενώ ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν τέταρτος στο τριπλούν με 16.38. Ο Καραλής είχε επιτυχημένα άλματα στα 5.45, 5.65, 5.70 και 5.80 και απέτυχε τρεις φορές στα 5.85. Τον πέρασε μόνο ο Ολλανδός Vloon με 5.85.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κέλλυ Κυδωνάκη. Η πρωταθλήτρια του καράτε έφτασε αήττητη ως τα ημιτελικά του κουμιτέ στην κατηγορία των +68κ. όπου έχασε από την Ιταλίδα Ferracuti, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Εξαιρετική εμφάνιση και από τον 19χρονο Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο στο τάεκβοντο. Στην κατηγορία των -54 κιλών o Δημητρόπουλος νίκησε με 2-1 τον Σουηδό Marwan και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Συνολικά η Ελλάδα μετά από τρεις ημέρες Αγώνων, έχει φτάσει τα επτά μετάλλια, εκ των οποίων τα τρία ασημένια και τα τέσσερα χάλκινα.

Την τέταρτη ημέρα των Ευρωπαϊκών Αγώνων «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023» το Σάββατο 24 Ιουνίου έχουμε πολλές ελληνικές συμμετοχές, όπου ξεχωρίζει η συμμετοχή των Ολυμπιονικών Μίλτου Τεντόγλου και Κατερίνας Στεφανίδη ενώ από θρακιωτικης πλευράς θα έχουμε την συμμετοχή της Δημητρας Τσουκαλά του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής στην εθνική σκυταλοδρομιας 4×100 μέτρα γυναικών όπου θα τρέξει τρίτη κατα σειρα.

Συγκεκριμένα, οι Θοδωρής Βροντινός, Κώστας Δουβαλίδης, Γιάννης Γρανιτσιώτης και Γιάννης Νυφαντόπουλος θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στα 4×100 μέτρα, ενώ στα κορίτσια θέση εκκίνησης θα πάρει η Άρτεμις Αναστασίου και θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι Ελισάβετ Πεσιρίδου, Δημήτρα Τσουκαλά και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

Επίσης ο Δραμινός Κώστας Δουβαλίδης διανύει πολύ καλή σεζόν και θέλει να το επιβεβαιώσει και στον αγώνα της Πολωνίας βελτιώνοντας το φετινό του 13.64. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα θα τρέξει στον 5ο διάδρομο της β΄ σειράς και η επίδοση του είναι η δεύτερη στο σύνολο των οχτώ αθλητών.

Oλα τα αποτελέσματα