Ο Λουτσέσκου για την Ξάνθη: «Πιο σημαντικό από τον τελικό και τη μπάλα οι σχέσεις μου με Πανόπουλο, Κασναφέρη και Παπαδημητρίου»

Μεγάλη συνέντευξη – εξομολόγηση παραχωρησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον διευθυντή του Sport24 Παντελή Διαμαντόπουλο, ανοίγοντας το σπίτι του στο Βουκουρέστι.

Η συνέντευηξη αυτή ξεκινά με μια εξομολόγηση του Ρουμάνου προπονητική του ΠΑΟΚ (ο οποίος διαψεύδει οποιοδήποτε σενάριο προσέγγισής του από τον Ολυμπιακό) σε σχέση με την Ξάνθη και την παρουσία του στην Θράκη.

Οπως λέει, η Ξανθη έχει και πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, όχι για το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα και τον τελικό Κυπέλλου αλλά για τις σχέσεις που δημιούργησε με τους ανθρώπους της.

Μάλιστα επαναλαμβάνει ότι όσο ήταν στον ΑΟΞ δέχτηκε πρόταση με 20-30 φορές περισσότερα χρήματα αλλά την απέρριψε. Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Λουτσέσκου:

Η Ξάνθη έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Έζησα εκεί τρία χρόνια και μπορώ να σου πω ότι δημιουργήσαμε έναν πολύ δυνατό δεσμό.

Στην κορυφή ο κύριος Πανόπουλος, δημιουργήθηκε πολύ δυνατός συναισθηματικός δεσμός ανάμεσα σε μένα και αυτόν. Τον ενδιέφερε πολύ το μέλλον μου, η ζωή μου, τι θα έκανα μετά την Ξάνθη.

Θα σου πω μια ιστορία. Κάναμε μια συζήτηση την εποχή που μπορούσα να φύγω από την Ξάνθη για την Αλ Χιλάλ, την σεζόν 2016- 17.

Ήταν η αρχή της σεζόν και πήγα για να του ζητήσω την άδεια να φύγω, μου έδιναν 20- 30 φορές περισσότερα χρήματα.

Θα μπορούσε να με ακούσει, να με αφήσει να φύγω, αλλά μου το είπε με πολύ ωραίο και συναισθηματικό τρόπο.

Ο Πανόπουλος μου είπε “είμαι ιδιοκτήτης 28 – 30 χρόνια και για πρώτη φορά ανακάλυψα ένα άτομο που αγαπά τόσο έντονα, ανακάλυψα ότι τέτοιος άνθρωπος όντως υπάρχει, έχουμε μια τελείως διαφορετική σχέση και τώρα θέλεις να φύγεις; Όχι σε παρακαλώ”

Και απέρριψα αυτή την πρόταση και αποφάσισα να μείνω αφού είχαμε αυτή τη φανταστική φιλία και με τον Γιώργο Κασναφέρη και με τον Γιάννη Παπαδημητρίου, δημιουργήσαμε μια ισχυρή τριάδα.

Η μόνη πίεση που είχα στην Ξάνθη ήταν μόνο τι θα κάνω εγώ και πως θα τα πάω στην καριέρα μου.

Βρισκόμουν στη μέση της φύσης και έτρεχα, έκανα τζόκινγκ στο προπονητικό κέντρο, που ήταν σε ένα χωριό κοντά στον Άγιο Βασίλειο, κάτι απίστευτο και τόσο ήσυχο, τόσο όμορφο. Αυτές είναι λοιπόν οι εικόνες που μου έχουν μείνει.

Εντάξει, μπορούμε να μιλήσουμε και για ποδόσφαιρο, για τον τελικό του Κυπέλλου, την μπάλα που παίξαμε, όμως τα πιο σημαντικά είναι αυτές οι ιστορίες και η σχέση που είχαμε εκεί.

Και σήμερα οι περισσότεροι νομίζω ότι αυτά θυμούνται. Ακόμα κι αν δεν μιλάμε πολύ συχνά, όταν το κάνουμε, μιλάμε με ωραία αίσθηση ο ένας για τον άλλον.

Είναι πανέμορφο να έχεις να θυμάσαι πράγματα».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΣΤΟ LONGREAD ΤΟΥ SPORT24 ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ