Με 11 χώρες το 30ο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων της Ορεστιάδας

Η Ορεστιάδα ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές κι αθλήτριες έως 15 κι έως 19 ετών. Είναι στο …πόδι για να παρουσιάσει το καλύτερο αποτέλεσμα σε μεγάλης εμβέλειας διοργάνωση, η οποία έχει φέτος και ιστορική διάσταση. Από την Τετάρτη 28/06 μέχρι την Κυριακή 02/07 η υπέροχη ακριτική πόλη και το κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» θα φιλοξενήσουν το 30ο Βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων κάνοντας μεγάλο βήμα μετά από τη διεξαγωγή διαφόρων αγωνιστικών εκδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο. Επιπλέον, η καθιερωμένη ετήσια διοργάνωση έρχεται στην επέτειο των 100 χρόνων από τη δημιουργία της Νέας Ορεστιάδας (1923-2023), αλλά και στη συμπλήρωση των 60 χρόνων από την ίδρυση της Βαλκανικής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης! Σε μία διοργάνωση με συμβολισμούς λοιπόν, είναι μεγάλη η ανταπόκριση από τις χώρες-μέλη της BTTU καθώς δήλωσαν συμμετοχή οι 11 από τις 12 κι έμεινε εκτός μόνο η Σλοβενία.

Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και ο τοπικός Γυμναστικός Σύλλογος Φιλία 9που πολλά χρόνια τώρα καλλιεργεί με μεγάλη επιτυχία το άθλημα) υπό την αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης και την υποστήριξη του δήμου Ορεστιάδας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι δύο Αρχές και οι εταιρείες TransCombi Express Salonica L.t.d.,, Mediterra Institute και DONIC είναι οι μεγάλοι χορηγοί. Οι αθλητές θα διαγωνιστούν στο ομαδικό των τεσσάρων ηλικιακών κατηγοριών, καθώς και στα ατομικά αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του διπλού μικτού.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΤΟΥ

Περιμένοντας ανυπόμονα την έναρξη του Βαλκανικού πρωταθλήματος σημειώνουμε κάποιες πρώτες πληροφορίες:

# Αρχικά τονίζουμε ότι σε χώρο του γυμναστηρίου η Φιλία Ορεστιάδας θα έχει έκθεση φωτογραφίας με ιστορικές αναφορές στην Βαλκανική Ένωση και τις διοργανώσεις της από το 1963, που έγινε η ιδρυτική της συνεδρίαση στην Αθήνα. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Χρήστου Χριστοδουλάτου, του εμβληματικού πρώην προέδρου της ΕΦΟΕπΑ και επί χρόνια πρωταθλητή. Το όνομά του συνδέθηκε με την παλιά εποχή ως διεθνής αθλητής (παρών μάλιστα και στους Προ-Βαλκανικούς της Αθήνας το 1963), αλλά και τη νεότερη των Βαλκανικών Αγώνων ως παράγοντας, άλλωστε υπήρξε και πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

# Πλην της Ελλάδας, οι 11 Βαλκανικές χώρες, που θα πάρουν μέρος, είναι οι Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Σερβία, Κόσοβο, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο και Μολδαβία.

# Οι ντόπιοι διοργανωτές ετοίμασαν την αφίσα του Βαλκανικού πρωταθλήματος σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Έφτιαξαν ένα πόστερ με τη νεάνιδα Κατερίνα Αλεξούδη κι ένα με τον έφηβο Κωνσταντίνο Μηλικούδη, τους δύο πρωταθλητές του ΓΣ Φιλία, που θ’ αγωνιστούν στην κατηγορία Under 19. Ο οδηγός των αγώνων έχει στο πάνω μέρος την Αλεξούδη και τον Μηλικούδη στο κάτω.

# Η αφίσα περνάει κι ένα μήνυμα φιλίας, καθώς φέρει στα αγγλικά το σύνθημα «Καλοί αθλητές, πιο καλοί γείτονες, οι καλύτεροι φίλοι».

# Η αφίσα έχει αναρτηθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία της Ορεστιάδας, ο τοπικός Τύπος έχει κάνει ήδη πολλές αναφορές στους αγώνες, ενώ για τις αμέσως προσεχείς ημέρες είναι προγραμματισμένες και ορισμένες συνεντεύξεις για την προβολή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του πρωταθλήματος.

# Κάθε μέρα από τις 28/06 μέχρι τις 02/07 θα υπάρχει Live Streaming από 4 τραπέζια αγώνων μέσα από το κανάλι της ΕΦΟΕπΑ στο youtube (HTTF TABLE TENNIS/ GRE).

# Η κλήρωση για το ομαδικό θα πραγματοποιηθεί παραμονή της έναρξης των αγώνων, την Τρίτη 27/06 στις 20:00 στην αίθουσα συσκέψεων του «Νίκος Σαμαράς». Η κλήρωση για τα ατομικά αγωνίσματα θ’ ακολουθήσει στις 29 του μήνα σε ώρα και μέρος που θ’ ανακοινωθούν προσεχώς.

# H τελετή έναρξης θα γίνει στις 27 Ιουνίου, στις 19:30. Τόσο εκεί, όσο και στη διάρκεια των αγώνων, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Μετά την τελετή έναρξης θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στο λόμπι του γυμναστηρίου για τους επίσημους και τα μέλη των αποστολών.

# Μαζί φυσικά με τους αθλητές θα είναι συνολικά 236 άτομα όσα θα μετάσχουν στους αγώνες με οποιαδήποτε ιδιότητα. Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν ο πρόεδρος Κώστας Παπαγεωργίου και τα μέλη Απόστολος Αλεξούδης, Σόλων Μαυρίδης, Ξένια Στάθη και Σταύρος Χαριτούδης.

Μετά το τέλος των αγώνων, την Κυριακή 02/07 στις 6μμ, έχει κανονιστεί δωρεάν επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Ορεστιάδας.

# Στον ιστότοπο https://app.ttscore.io/customer/844/event/259# η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρέχει όλες τις πληροφορίες για τις συμμετοχές αθλητών και χωρών και στο ίδιο σημείο θα αναρτώνται την άλλη βδομάδα οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα.

# Η Mirjana Petrovic είναι η Competition Manager του πρωταθλήματος. Η Ιωάννα Ζτάλιου ορίστηκε επιδιαιτήτρια, με αναπληρωτές επιδιαιτητές την Gordana Vlaskalic και την Έφη Ζαχαροπούλου.

# Χωρητικότητα 2.500 θεατών έχει το γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της Ορεστιάδας. Στη σάλα θα τοποθετηθούν 12 αγωνιστικά τραπέζια, ενώ θα υπάρχουν και 6 στο προθερμαντήριο.