Κρέμασε τα παπούτσια του ο Θανάσης Ντίνας ολοκληρώνοντας μια θαυμάσια καριέρα

Ο Πανθρακικός ήταν η τελευταία ομάδα στην μεγάλη καριέρα του Θρακιώτη επιθετικού Θανάση Ντίνα, που κρέμασε τα παπούτσια του και ολοκλήρωσε μια θαυμάσια καριέρα.

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έβγαλε η περιοχή. Αναδείχθηκε από την ακαδημία Μεσούνης των Παναγιώτη Γκουτσίδη και Μαρίνου Ουζουνίδη, ανδρώθηκε στην ακαδημία του ΑΟΞ και το καλοκαίρι του 2007 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Ξάνθης, οπού αγωνίστηκε σε ένα ματς. Την επόμενη διετία αγωνίστηκε δανεικός στη Ζάκυνθο.

Το 2010 συνέχισε στην Παναχαϊκή, με την οποία καθιερώθηκε ως βασικός και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ το 2012 αναδείχθηκε κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής της Football League.

Tον Ιανουάριο του 2013 έκανε το μεγάλο άλμα υπογράφοντας στον Παναθηναϊκό, παρά τις προτάσεις από εξίσου μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με το «τριφύλλι» έπαιξε μέχρι το καλοκαίρι του 2015 και είχε την ευκαιρία εκτός των άλλων να αγωνιστεί στο Europa League.

Tον Νοέμβριο του 2014 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ελλάδας εν όψει των αγώνων εναντίον των Νήσων Φερόε (για τα προκριματικά του Euro 2016) και της Σερβίας (φιλικός).

Μετά τον Παναθηναϊκό ακολούθησαν Πλατανιάς Χανιών και Τρίκαλα, ενώ τον Γενάρη του 2018 επέστρεψε στην Κρήτη για τον ΟΦΗ, τον οποίο ανέβασε στα σαλόνια της Super League, ενώ την επόμενη χρονιά κέρδισε άνετα την παραμονή.

Το 2020 επέστρεψε στην Ξάνθη του νέου μεγαλομετόχου Μπιλ Πάπας, μετρώντας 18 εμφανίσεις και χάνοντας την άνοδο στα μπαράζ με τον Παναιτωλικό, ενώ ακολούθησε η Βέροια και ο Περικός.

Την περασμένη σεζόν συμφώνησε με τον Πανθρακικό, στην μεγαλύτερη μεταγραφή βάση ονόματος του συλλόγου της Κομοτηνής, ωστόσο λίγο πριν το φινάλε της σεζόν αποχώρησε από την ομάδα χωρίς να επισημοποιθεί το τέλος της συνεργασίας.

Αυτή ήταν και η τελευταία σεζόν του Θανάση Ντίνα ως ποδοσφαιριστής, ωστόσο είναι δεδομένο ότι με την εμπειρία του θα υπηρετήσει τον χώρο από διαφορετικά πόστα.