Κρακοβία 2023: Πρεμιέρα στους Ευρωπαϊκούς για την ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη και τον αδελφό της Διονύση στο Βρότσλαβ

Αύριο κάνει πρεμιέρα στους 3ους ευρωπαϊκούς αγώνες η σκοποβολή. Στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας όπου φιλοξενείται το άθλημα, η αρχή γίνεται με το αεροβόλο πιστόλι των 10 μέτρων σε άνδρες και γυναίκες, με τριπλή ελληνική συμμετοχή.

Στις γυναίκες, Άννα Κορακάκη και Χριστίνα Μόσχη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δυνατές αντίπαλες, με τις οποίες αγωνίζονται σε κάθε παγκόσμιο κύπελλο της σεζόν. Από τα πιο επικίνδυνα ονόματα στα 10μ αεροβόλου πιστολιού είναι η Ζοράνα Αρούνοβιτς (Σερβία), η Βερόνια Μάγιορ (Ουγγαρία), η Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία), η Ελμίρα Καραπετιάν (Αρμενία) και η Καμίλ Ζεντερζέφσκι (Γαλλία).

Όλες έχουν καταφέρει να διακριθούν είτε σε ευρωπαϊκό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Κορακάκη στην προηγούμενη διοργάνωση το 2019 ήταν δεύτερη σε αυτό το αγώνισμα πίσω από την Αρούνοβιτς που κατέκτησε τον τίτλο και τρίτη ήταν η Κοσταντίνοβα.

Από το βάθρο των ανδρών του 2019, το παρόν θα δώσει μόνο ο Λόρις Στραουτμάνις (Λετονία), ο οποίος είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο. Παρ’ όλα αυτά ο Διονύσης Κορακάκης θα βρεθεί απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης για το 2023, Νταμίρ Μίκετς (Σερβία), τον δευτεραθλητή, Ρούσλαν Λούνεφ (Αζερμπαϊτζάν) και τον τρίτο, Πάολο Μόνα (Ιταλία).