Παρήλασαν στην τελετή έναρξης των Special Olympics του Άμστερνταμ οι τέσσερις αθλητές των Αγίων Θεοδώρων Ροδόπης

Με το σύνθημα «ανίκητοι μαζί» και μασκότ μια χαρούμενη και ζεστή καρδιά με το όνομα «ενότητα», ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι» για πρώτη φορά συμμετέχει σε ένα μοναδικό παγκόσμιο γεγονός όπου 7.000 αθλητές από 190 χώρες θα διαγωνιστούν σε 26 αθλήματα.

Ο λόγος για την διοργάνωση των Special Olympics, που ξεκίνησε με την τελετή έναρξης. Μεταξύ άλλων στο Αμστερνταμ, τόπο διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης, βρίσκονται και τέσσερις αθλητές του συλλόγου της Κομοτηνής (Πέτρος Ποζίδης, Βασιλική Ματακάκη, Γιώργος Φιλιππίδης, Ειρήνη Μεταξά) και η προπονήτρια Ορσαλία Μπονόβα.

«Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Special Olympics δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον αθλητισμό, αλλά κυρίως με τη θέληση, την ένταξη και τις ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με νοητική αναπηρία» αναφέρουν σε μήνυμά τους οι Άγιοι Θεόδωροι κι ευχαριστούν όλους όσοι βοήθησαν μέχρι να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

«Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και όλους αυτούς που βοήθησαν για να φτάσουμε σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός. Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Πιστεύω ότι αποδείξατε πως όταν υπάρχει όραμα, αγάπη για αυτό που κάνεις και υποστήριξη από τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα που ούτε τα φανταζόμασταν πριν πέντε χρόνια. Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε καλή επιτυχία» σημειώνει επίσης στην εφημερίδα “Χρονος” ο διοικητικός διευθυντής Ηλίας Ποιμενίδης, που είναι παρών στο Βερολίνο συνοδεύοντας την αποστολή.