Ορειβατική εξόρμηση στην Σαμοθράκη από 16 μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής

Tο τριήμερο 16-18/06/2023 η 16μελής ομάδα του ΕΟΣ Κομοτηνής πραγματοποίησε ορειβατική εξόρμηση στη Σαμοθράκη.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις του καιρού, ο οδηγός έχοντας επίγνωση των καιρικών συνθηκών και των μονοπατιών, έκανε τις αναγκαίες αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα, ώστε να πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές.

«Το Σάββατο ακολουθήσαμε μια πορεία αντάξια των προσδοκιών μας. Ξεκινώντας από τη χώρα, διασχίσαμε τα πέτρινα δρομάκια της, για να βρεθούμε στο μονοπάτι που μας οδήγησε στο φαράγγι και στις βάθρες του Ξηροποτάμου. Η διαδρομή περιείχε έντονες εναλλαγές του φυσικού τοπίου, οι οποίες αύξησαν σταδιακά τον δείκτη δυσκολίας της και κάνοντας scrabbling σε δύσβατο σημείο, οδηγηθήκαμε στον καταρράκτη του Ξηροπόταμου.

Στη συνέχεια, φτάσαμε στο χωριό του Προφήτη Ηλία, όπου και γευτήκαμε το παραδοσιακό κατσικάκι της περιοχής. Παρά την έντονη βροχόπτωση, η θετική διάθεση, το πνεύμα συνεργασίας και συλλογικότητας της ομάδας κατέστησαν την εκδρομή ασφαλή και περιπετειώδη.

Την Κυριακή διασχίσαμε το φαράγγι του Φονιά και καταλήξαμε στον τρίτο καταρράκτη στην Κλείδωση. Ιδιαίτερα μας εντυπωσίασαν η οργιώδης βλάστηση, οι ανάγλυφοι κορμοί των δέντρων, τα κατσικάκια που βρίσκονταν ελεύθερα παντού, το άπλετο υγρό στοιχείο που διαρρέει όλο το νησί και τα ιστορικά κτίσματα, μάρτυρες της τοπικής ιστορίας. Το εντυπωσιακό και απρόβλεπτο τοπίο με την άγρια φυσική ομορφιά στοιχειοθετεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του νησιού.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον οδηγό μας Παύλο Μυλωνά για την καθοδήγηση στα ορεινά μονοπάτια της Σαμοθράκης και τον Γιώργο Γκουλιαμτζή για την οργάνωση και τον συντονισμό των κινήσεων της ομάδας. Ευχόμαστε να ξαναζήσουμε τέτοιες ορειβατικές εμπειρίες!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής.