Euro 2024: Με σταθερή θρακιώτικη παρουσία σε όλο το ματς νίκη ουσίας με 2-1 για την Εθνική επί της Ιρλανδίας στην «Αγιά Σοφιά»

Με σταθερή θρακιώτικη παρουσία σε όλον τον αγώνα, αφού ο Κομοτηναίος Πέτρος Μάνταλος ξεκίνησε βασικός και ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης τον αντικατέστησε στο 90′, η Εθνική Ελλάδος έκανε το «δύο στα δύο» στον Β’ Όμιλο των European Qualifiers νικώντας με 2-1 την Ιρλανδία στην θερμή «OPAP Arena», στο πρώτο επίσημο ματς που έδωσε η Εθνική στη νέα της έδρα!

Η «γαλανόλευκη» ήταν σταθερά ανώτερη και άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα στο 15’ όμως είδε τους Ιρλανδούς να την «πληγώνουν» από μια στημένη μπάλα, με τον Κόλινς στο 27’. Οι παίκτες του Πογιέτ όμως εκτός από ποιότητα, έδειξαν πως διαθέτουν και χαρακτήρα, καταφέρνοντας να πάρουν την νίκη χάρη στο γκολ του Γιώργου Μασούρα στο 49’ από μια εξαιρετική ασίστ του MVP της αναμέτρησης αρχηγού Τάσου Μπακασέτα.

Διαβάστε Επίσης

Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω

Οι παίκτες του Πογιέτ όμως εκτός από ποιότητα, έδειξαν πως διαθέτουν και χαρακτήρα, καταφέρνοντας να πάρουν την νίκη χάρη στο γκολ του Γιώργου Μασούρα στο 49’!

Με το αποτέλεσμα αυτό η Εθνική Ελλάδος ανέβηκε στην δεύτερη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Ολλανδία και τρεις λιγότερους από την πρώτη Γαλλία που έχει ματς παραπάνω και την οποία αντιμετωπίζει την Δευτέρα (19/6, 21:45) στο Παρίσι! Οπως προαναφέρθηκε, για 90 λεπτά αγωνίστηκε κάνοντας αρκετή δουλειά στον χώρο του κέντρου ο Μάνταλος, ο οποός δέχτηκε τη πρώτη κίτρινη κάρτα του αγωνα στο 35ο λεπτο.

Στο τέλος μπήκε στην θέση του Μάνταλου και ο Σιωπης που κέρδισε το φαουλ που προκάλεσε μια γενική σύρραξη (ειχε μπει μόλις και ο Τζαβέλλας) χάρη στην οποία δέχτηκε κόκκινη ο Ιρλανδός Ντόχερτι και κυρίβς εξέπνευσαν και τα τελευταία λεπτά των καθυστρήσεων.

Βασικός γκολκίπερ επιλέχθηκε ο Οδυσσέας Βλχοδήμος της Μπενφίκα (αδελφός του πρώην επιθετικού της Skoda Ξάνθη Παναγιώτη), ενώ στον πάγκο έμειναν οι πρώην του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Γιώργος Αθανασιάδης. Οι διεθνείς πετάνε πλέον το απόγευμα του Σαββάτου για το Παρίσι, όπου την Δευτέρα έχουμε το ματς με την δευτεραθλήτρια κόσμου Γαλλία του Εμπαπέ.