ΕΠΣ Έβρου: Ο απολογισμός τετραετίας του κόουτς του Ακρίτα Ορμενίου Π. Κύρου και η αβεβαιότητα για την άνοδο στη Α’ Κατηγορία

Με αφορμή τη απονομή και φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Εβρου, ο προπονητής του πρωταθλητή Ακρίτα Ορμενίου Παναγιώτης Κύρου έκανε στο ThrakiSportS έναν απολογισμό της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια με αποκορύφωμα τον φετινό τίτλο και την άνοδο στην Α’ Κατηγορία.

«Ανέλαβα την ομάδα πριν 4 χρόνια και το φετινό πρωτάθλημα είναι απόρρεια της δουλειάς που έγινε όλο αυτό το διάστημα. Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια η ομάδα είχε 11 δελτία και απαρτιζόταν κυρίως απο παιδιά κάτω των 18. Σιγά σιγά, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, με την πρόσθηκη και άλλων παικτών (χρησιμοποιήθηκαν περίπου 30), μεγαλύτερων σε ηλίκια και πιο έμπειρων δημιουργήθηκε ένα αρκετά καλό υλικό με πολλή όρεξη για δίακριση», εξηγεί αρχικά ο νεαρός κόουτς.

«Πρώτος στόχος ήταν να αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας, να μπορέσει να παίξει σύγχρονο ποδόσφαιρο, κυριαρχικό με κατοχή και δημιουργία πολλών ευκαιριών. Παράλληλα προσπαθούσαμε να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε διατηρώντας τις αξίες μας και τον όμορφο τρόπο παιχνιδιού. Φέτος καταφέραμε να σκοράρουμε 92 γκολ και να δεχτούμε μόλις 16 στα 26 ματς του πρωταθλήματος», επισημαίνει. Άλλωσε ο Ακρίτας Ορμενίου ήταν η ομάδα με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια ο νεαρός τεχνίκος έκανε λόγο για τα χιλιάδες χιλιόμετρα που χρειάστηκαν στην κυριολεξία για να έρθει αυτή η επιτυχία, καθώς το γήπεδο του Ορμενίου είναι το βορειότερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας. «Απο την Ορεστιάδα κάναμε μία διαδρομή 120 χιλιομέτρων με επιστροφή για το γήπεδο του Ορμενίου, 2 και 3 φορές την εβδομάδα για τίς προπονήσεις και τους αγώνες εδώ και 4 χρόνια», σχολιάζει, προσπαθώντας να αναδείξει τις δυσκολίες που έχει η προσπάθεια να συντηρήσει κανείς υπό αυτές τις συνθήκες μια ομάδα σε μια τόσο ακριτική περιοχή.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, ο Π. Κύρου επισήμανε ότι η ομάδα θα ανανεωθεί συνεχίζοντας πάντα στο ίδιο μοτίβο. «Ακόμα δεν γνωρίζουμε σε ποιά κατηγορία θα παίξουμε τη νέα σεζόν. Θα προσπαθήσουμε για το καλυτερο και αν μπορέσουμε να δηλώσουμε συμμετοχή στην Α’ Εβρου θα πρέπει το κάνουμε σωστά. Οτιδήποτε συμβεί σε κάθε περίπτωση η ομάδα θα είναι αξιόμαχη, θα απαρτίζεται απο νέους ποδοσφαριστές και θα συνεχίσει να δουλεύει με σύγχρονους τρόπους και μεθόδους». Κλείνοντας δήλωσε: «Το νόημα στο ποδόσφαιρο είναι να εξελίσσεσαι, ακομα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, κάθε μέρα και λίγο καλύτερα απο τη χθεσινή».