Νόμιμος μέχρι νεωτέρας ο «Σύλλογος Φίλων Φενερμπαχτσέ στη Δυτική Θράκη»! Απέσυρε η Εισαγγελία Ροδόπης το αίτημα ανακοπής

Αποσύρθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης το αίτημα ανακοπής της απόφασης του Ειρηνοδικείου Κομοτηνής που αναγνώρισε τον «Σύλλογο Φίλων Φενερμπαχτσέ στη Δυτική Θράκη».

Αυτό σημαίνει ότι προσωρινά ο σύλλογος θεωρείται νόμιμος για την ελληνική έννομο τάξη, εγγεγραμμένος στα βιβλία του Πρωτοδικείου Ροδόπης με έτος ίδρυσης το 2022. Υπενθυμίζεται ότι κατά αυτής την απόφασης, λόγω του ονόματός του που προβλέπει τον επιθετικό προσδιορισμό «Δυτική» στην Θράκη, είχε αντιδράσει ο πρόεδρος του Πόντου Θρυλορίου Μιχάλης Κακουλίδης και αρκετοί φορείς, ανάμεσα στους οποίους και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο τον Μιχάλη Κακουλίδη, που κάνει λόγο για «μορατόριουμ» και αποκαλύπτει ότι η απόσυρση του αιτήματος ανακοπής κατά του συλλόγου «Δυτική Θράκη» από την εισαγγελία έγινε για δικονομικούς λόγους. Η ανάρτησή του αναφέρει τα εξής: «Δικαστικό μορατόριουμ ανακωχής σήμερα στις δικαστικές αίθουσες Κομοτηνής. Η εισαγγελεία απέσυρε το αίτημα ανακοπής κατά του συλλόγου ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ για δικονομικούς λόγους. Δυστυχώς φορείς και πολίτες επέδειξαν αδιαφορία για άλλη μία φορά καθώς έχουν εμφυσισθεί με ηττοπάθεια και ωχαδερφισμό …Η τελική μάχη θα δοθεί πολύ σύντομα και ευελπιστούμε στην επικράτηση της δικαιοσύνης και της συνθήκης της Λωζάνης.».