Γεγονός το προσεχές Παρασκευοσαββατοκύριακο το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών Κ12 και Κ14 της ΠΑΜ-Θ

«Ο αθλητισμός, πολύ περισσότερο όταν αφορά και νέα παιδιά, η ανάδειξη των πόλεών μας και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας είναι βασικοί στόχοι της Διοίκησής μας. Για αυτό θέλουμε και η συγκεκριμένη διοργάνωση να καταστεί θεσμός της Περιφέρειάς μας».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τη στόχευση της Διοίκησής του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος όσον αφορά τη διοργάνωση του 1ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών Κ12, Κ14 της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, το τριήμερο 16-18 Ιουνίου στην Κομοτηνή, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για το θέμα την Τετάρτη 14 Ιουνίου στην έδρα της Περιφέρειας.

Το τουρνουά πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Προέδρων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης, Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Στην πρώτη αυτή διοργάνωση στην Κομοτηνή συμμετέχουν 400 αθλητές ηλικίας μέχρι 14 ετών από 20 ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες στα Τοπικά Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα της κάθε Ένωσης.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει στόχο την προώθηση της ενασχόλησης των νέων με τον αθλητισμό και την ανάδειξη ιδανικών και αξιών του αθλητισμού μέσα από το ποδόσφαιρο, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Διοικήσεων των ΕΠΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αχμέτ Ιμπράμ και η Ειδική Σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Πολιτισμού Ζωή Κοσμίδου.