Πρωτοφανής ανακοίνωση της ΕΠΣ Δράμας με επίθεση κατά της ΕΠΣ Ξάνθης, του Άρη Πετεινού και του διαιτητή της ΕΠΣ Έβρου

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση προχώρησε το πρωί της Τρίτης η ΕΠΣ Δράμας με αφορμή όσα συνέβησαν στον αγωνα ανάμεσα στον Αρη Πετεινού και την Δόξα Βώλακα.

Η ΕΠΣ Δράμας με ειρωνικό ύφος επιτίθεται στην ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και στην διοικηση του Αρη Πετεινού για την φιλοξενία της Δοξας Βώλακα. Γίνεται αναφορά επίσης σε τοπικούς πολιτικούς άρχοντες, βουλευτές, ακόμα και στον αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης που βρέθηκε στο γήπεδο, ενώ από τα βέλη της ΕΠΣ Δράμας δεν ξεφεύγει ούτε ο διαιτητής της αναμέτρησης, που ως γνωστόν προερχόταν από την ΕΠΣ Εβρου.

Είναι μια πρωτοφανής κίνηση να εκδίδει ανακοίνωση ολόκληρη η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επισήμως δεν έχει εκδώσει κάποια αντίστοιχη γραπτή ανακοίνωση η ίδια η Δόξα Βώλακα. Σε αναλογία, είναι σαν να έχει παράπονα ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ κλπ από την φιλοξενία μιας ομάδας στο Μάντσεστερ και να εκδίδει ανακοίνωση για αυτό η ΕΠΟ καταγγέλοντας την Premier League.

Αναλυτικά το δισέλιδο έγγραφο της ανακοινωσης της ΕΠΣ Δράμας (ο πρόεδρος της οποίας Γιώργος Χατζητερζόγλου μετέχει και στην ΕΕ της ΕΠΟ και παρακολούθησε τον αγωνα έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Γιάννη Δαλακούρα, όπως φαίνεται και στην φωτο) έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση της Ε.Π Σ Δράμας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την «συνάδελφη» Ε.Π.Σ. Ξάνθης για την «ένθερμη φιλοξενία» ττου μας επιφύλαξε κατά την διάρκεια του αγώνα ΑΡΗ Πετεινού – ΔΟΞΑ Βώλακα, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023. στο δημοτικό γήπεδο της τ.κ. Πετεινού Ο υπεύθυνος – εκπρόσωπος της γηπεδούχου ομάδας σε συνεργασία με υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Π.Σ. Ξάνθης, φρόντισαν να δημιουργήσουν κλίμα «φιλοξενίας» που σε πολλούς από εμάς ήταν πρωτόγνωρο Πλαισιωμένοι από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών (Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχου, Βουλευτών. Αστυνομικού Διευθυντή κ. ά.). τους οποίους μάλιστα είχαν τοποθετήσει, μαζί με άλλους 100 -150 «ένθερμους» οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, εντός του γηπέδου, μας έδωσαν να καταλάβουμε τι σημαίνει να είσαι «φιλόξενος» από κούνια και τι σημαίνει να σέβεσαι τους κανονισμούς και το «εύ αγωνίζεσθε». Ύβρεις, προπηλακισμοί παικτών, παραγόντων και εν τέλει, ως «κερασάκι στην τούρτα», ξυλοδαρμός και βαρύτατος τραυματισμός ποδοσφαιριστή, εντός του γηπέδου, από άτομα που καμία θέση δεν είχαν να βρίσκονται εκεί. Συνεπικουρούμενοι φυσικά και από τον διαιτητή της αναμέτρησης, του οποίου τα τεχνικά λάθη δεν είμαστε αρμόδιοι να σχολιάσουμε αλλά και του παρατηρητή αγώνα, οφείλουμε να επισημάνουμε την προκλητική μη συμμόρφωσή τους στις βασικές έννοιες του Κ Α Π. Το γεγονός ότι τα επεισόδια δεν γενικεύθηκαν και δεν ζήσαμε μία πολυπρόσωπη – γενική σύρραξη, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ψυχραιμία των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίοι αν και πολυπληθείς, δεν έδωσαν συνέχεια στα αίσχη μερίδας οπαδών (;) της τοπικής ομάδας που βρίσκονταν, χωρίς λόγο και δικαίωμα, εντός του γηπέδου.

Ευχαριστούμε πραγματικά από τα βάθη της καρδιάς μας.

Ευχαριστούμε τους διοικούντες και αυτούς που αποφάσισαν και μας έδειξαν ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Ευχαριστούμε παράγοντες της τοπικής Ένωσης και της γηπεδούχου ομάδας για την «εφαρμογή» των σχετικών κανονισμών και για το μάθημα που μας έδωσαν ότι «αν πρόκειται για δική μας ομάδα, γιατί να εφαρμόζουμε κανονισμούς;».

Ευχαριστούμε τους τοπικούς άρχοντες που δέχθηκαν να γίνουν εκούσιοι θεατές και συμμέτοχοι αυτής της καλοστημένης παράστασης σε βάρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ευχαριστούμε εν κατακλείδι και τον παρόντα υπεύθυνο επικεφαλής της Αστυνομίας που με την παρουσία του «απέτρεψε» την παραβίαση των κανονισμών και την βάναυση κακοποίηση του αθλητή της ΔΟΞΑ Βώλακα και μάλιστα εντός του γηπέδου και πιθανόν σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου καθόταν ο ίδιος προηγουμένως.

Γενικά σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ πολύ για το υπέροχο και «αξέχαστο» απόγευμα Κυριακής που ζήσαμε.

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ»