Ανοίγουν τα φτερά τους για τους τελικούς F1 in Schools στη Σιγκαπούρη επτά μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης

Η ομάδα AEOLOS είναι μια ομάδα μαθητών με πάθος για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τα μαθηματικά (STEM), την επιχειρηματικότητα, αλλά και τη Formula 1. Είναι ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή της στους Παγκόσμιους Τελικούς του διαγωνισμού F1 in Schools που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα συγκεντρώσει τις καλύτερες ομάδες όλου του κόσμου.

Η AEOLOS δημιουργήθηκε από τους Anatolian Racers του Κολλεγίου Ανατόλια, που αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools 2022, και τη GForceXanthi του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης που κατέκτησε την 4η θέση στους Πανελλήνιους Τελικούς.

Αποτελείται από 16 μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων και συγκεκριμένα τους:
Φίλιππο Βρύζα, Χρύσα Καραβασίλη, Νάσο Παπασαραφιανό, Νικόλα Δημόκα, Αγάπη Κεχαγιά, Μαρία Καλπάκη, Νάγια Παπασαραφιανού, Μάξιμο Μπομπορίδη, Κωνσταντίνο Γεροθανάση (Κολλέγιο Ανατόλια) και Οδυσσέα Καλαϊτσίδη, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Βασιλεία Πάγγου, Στράτο Πεχλιβάνη, Μαρία Μπαλαφούτη, Ελισσαίο Γκίκα, Ζαχαρία Γκοβέση (2o ΓΕΛ Ξάνθης).

Επικεφαλής τους είναι οι σύμβουλοι καθηγητές Δρα Ηρώ Κολιάκου, Όλγα Ορφανίδου και Αλέξανδρος Δημαράς.

H αίθουσα της Anatolia College F1 in School Academy κατασκευάστηκε χάρη στη δωρεά της αποφοίτου και Εφόρου του Κολλεγίου Ανατόλια Χάρις Πλακαντωνάκη. Η πίστα ήταν δωρεά του αποφοίτου του Κολλεγίου Ανατόλια Νίκου Σαμαρά, αρχηγού της ομάδας Reset που κατατάχθηκε στην 10η θέση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού F1 in Schools το 2015.