Βραβεύσεις ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής: Ποιος είναι ο Θανάσης Παπαγεωργίου

Στο πλαίσιο των εργασιών του 31ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης, ο υποτομέας πετοσφαίρισης έχει ανακοινωσει μεταξυ αλλων ότι βραβευει το απόγευμα του Σαββάτου τον Θανάση Παπαγεωργίου για την προσφορά του στο άθλημα.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου είναι διεθνούς φήμης καθηγητής πετοσφαίρισης στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Κατάγεται από το νησί της Ρόδου.

«Τα βιβλία που έχω γράψει για το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ έχουν βγει και στα αγγλικά και στα γερμανικά από την Παγκόσμια ομοσπονδία. Αυτά είναι αφιερωμένα στα 2.400 χρόνια της Ρόδου. Είναι ο μόνος χάρτης σε αυτά τα βιβλία που υπάρχουν οι τέσσερις αρχαίες πόλεις, Λίνδος, Κάμιρος, Ιαλυσός και Ρόδος. Όσον αφορά το μπιτς βόλεϊ χωρίς να θέλω να ανεβάσω το Πανεπιστήμιο μας, είναι από τα πρώτα που έκανε ειδικότητα για το μπιτς. Εγώ με έναν συμφοιτητή μου είχαμε γράψει ένα βιβλίο για το άθλημα της άμμου, διδακτικό και μεθοδικό, το οποίο έχει μεταφραστεί στα ιταλικά, ρωσικά, αγγλικά και ισπανικά. Επίσης, ήμουν και προπονητής επαγγελματικών ομάδων στην Γερμανία και πήρα με την Λεβερκούζεν το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Στα άτομα με ειδική αναπηρία συνεχίζω να είμαι προπονητής» έχει πει σε παλαιοτερες δηλώσεις του ο πάντα χαμογελαστός Παπαγεωργίου.

Μάλιστα πριν ένα χρόνο το συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ ΑμεΑ, γνωστής περισσότερο ως World Paravoley, αποφάσισε να του απονείμει τον τίτλο του επίτιμου μέλους, κάτι που ανακοινώθηκε επισήμως στις 24 Απριλίου, την Παγκόσμια μέρα της World Paravoley.

Πολλές χώρες στο πρόσφατο παρελθόν ζήτησαν τη συμβολή για την οργάνωση του αθλήματος εκεί, ενώ σε κάθε ευκαιρία ο καθηγητής βρίσκεται στη Ρόδο για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.Στις 4 Απριλίου, το συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ ΑμεΑ, γνωστής περισσότερο ως World Paravoley, αποφάσισε να του απονείμει τον τίτλο του επίτιμου μέλους.

Σε σχέση με την σημερινή κατάσταση του αθλήματος δηλώνει: «Το επίπεδο στην κατηγορία Κ19 έχω παρατηρήσει, ότι τα κορίτσια βρίσκονται πολύ κοντά στο ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ, τα αγόρια έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους για να φτάσουν στο επιθυμητό σημείο, αλλά σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Το καλό είναι ότι στις περιφέρειες, της Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Ρόδου, Κρήτης, κλπ, προσπαθούν επιτυχώς να ανεβάσουν το άθλημα».

Ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, μέχρι πρότινος καθηγητής του Αθλητικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, για πολλούς θεωρείται «πατριάρχης» του παγκόσμιου βολεϊ. Πέρα από το σπουδαίο έργο που έχει να επιδείξει ως συγγραφέας, πανεπιστημιακός λέκτορας και εκπαιδευτής προπονητών Εθνικών Ομάδων, έχει στο παλμαρέ του από το 1983 μέχρι σήμερα, ως ομοσπονδιακός τεχνικός των Εθνικών ομάδων Βόλεϊ και Μπιτς Βόλεϊ ΑμεΑ της Γερμανίας, 4 χρυσά μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.