Όταν ο «Γεωργίου Speaking» υποστήριζε ότι «ο Ιβάν αγόρασε την Ξάνθη» και μετά έλεγε ότι «η Ξάνθη έπρεπε να πέσει για να σωθεί ο ΠΑΟΚ»

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Δευτέρας (5/6) σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στον Άγιο Σάββα. Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς αθλητικούς δημοσιογράφους, ιδιαίτερα γνωστός για τον αντισυμβατικό χαρακτήρα, τον μαχητικό λογο και φυσικά τις περίφημες ατάκες του στον αέρα των (τηλεοπτικών κυρίως) εκπομπών που έκανε να έχουν μείνει στην ιστορία.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας «Φίλαθλος» του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη, ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά «Σύγχρονος Αθλητισμός» και «Forza». Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον «Φίλαθλο», καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του «Το Καφενείο των Φιλάθλων».

Η εκπομπή, τηλεοπτικά στο «Κανάλι 5» του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον «Sprint FM», υπήρξε η πρώτη στην Ελλάδα που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Η τηλεοπτική του εκπομπή είχε κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς Alpha, Channel 9, Τηλεάστυ, Extra 3, Action 24 και Kontra Channel.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 και είναι ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσής του. Πριν λίγα χρόνια και συγκεκριμένα το 2017 είχε χάσει το γιο του Τάσο, ο οποίος από παιδί είχε διαγνωστεί με τη σπάνια νόσο “αταξία του Φρίντριχ”. Και είχε αποκαλύψει έτσι το προσωπικο του δράμα, που ουδείς υποπτευόταν όταν τον έβλεπε ή τον άκουγε στις εκπομπές του.

Ο Γιώργος Γεωργίου παρόλο που οι εκπομπές του τα τελευταία χρόνια δεν αναμεταδίδονταν στην Θράκη, είχε φανατικό ακροατήριο και στην περιοχή μας που τις αναζητούσε με την βοήθεια του διαδικτύου. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ήταν όσα είχε πει για την Ξάνθη στην περίπτωση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας, εξαιτίας της οποίας ουσιαστικά η ομάδα έπεσε κατηγορία και εν τέλει διαλύθηκε (με αποτέλεσμα να επανεκκινεί από τον Ερασιτέχνη).

Ουσιαστικά ο Γεωργίου υπό την ιδιότητα του προέδρου του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν ο πρώτος που δημόσια είχε ισχυριστεί ότι ο Πανόπουλος έχει πουλήσει την ομάδα στον Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα για αυτήν του την δήλωση, η οποία έγινε τέλη Μαΐου του 2019, περίπου πέντε μηνες πριν την καταγγελία του Ολυμπιακού, εισέπραξε μήνυση και αγωγή από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ (σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα της εποχής, χωρίς ποτέ να γίνει γνωστό αν έφτασε η υπόθεση στο ακροατήριο και ποιος δικαιώθηκε).

Μετά, όταν ο ΑΟΞ πλέον είχε φάει το -12 και έπαιζε μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, την ομάδα δηλαδή του Γεωργίου, ο γνωστός δημοσιογράφος είχε βγει και αφενός είχε καταγγείλει την κατάσταση που διαμορφώθηκε με την ομάδα της Θράκης να παίζει με αμούστακα παιδιά, αφετέρου είχε υποστηρίξει ότι με τον τρόπο εκείνον αμφότεροι οι σύλλογοι θα έβγαιναν χαμένοι αφού δεν θα προλάβαιναν να φτιάξουν αξιοπρεπές ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Και όταν έληξαν όλα, είχε πει αυτό που όλος ο ντουνιάς έλεγε αλλά κανείς δεν τολμούσε να το εκστομίσει δημόσια: ότι η Ξάνθη έπεσε πολύ απλά επειδή έπρεπε να φύγει από την μέση ώστε να μην έχει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ. Οπως έλεγε και ο Πανόπουλος, την πλήρωσε ως βατραχάκι σε ένα πόλεμο γιγάντων όπου τσακώνονταν τα βουβάλια Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, Μαρινάκης και Σαββίδης.

Αυτός ήταν ο Γιώργος Γεωργίου που «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι. Δημοσιογράφο από τους λίγους, με πολλά καντάρια μπάλα. Αλλά πάνω από όλα μια πένα και μια φωνή που σημάδεψε δυο γενιές φιλάθων. Ενας δημοσιογράφος αυθεντικός. Ασυμβίβαστος (και για αυτό όχι πάντα αρεστός). Με γλώσσα που τσάκιζε κόκκαλα…