ΕΠΣ Θράκης: Μια 11άδα tips για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Πανθρακικό και την Ελπίδα Σαπών (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα σε Πανθρακικό και Ελπίδα Σαπών. Η μεγάλη αναμέτρηση διεξάγεται στο ΔΑΚ Κομοτηνής με ώρα έναρξης στις 17:00 και μαγνητίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Ροδόπης, ανήμερα επετείου της απελευθέρωσης της Θράκης μας.

Το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια 11άδα με στοιχεία ενόψει του μεγάλου τελικού, ώστε να είστε διαβασμένοι:

1. Ο Πανθρακικός διεκδικεί το 12ο τρόπαιο στην ιστορία του καθώς είναι ο πολυνίκης του θερμού με 11 κατακτήσεις. Πέρυσι επικράτησε της Δόξας Γρατινής σε συναρπαστικό παιχνίδι μετά από ένα χρόνο διακοπής λόγω του Covid-19, ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά το είχε κερδίσει με κλήρωση και πάλι κόντρα στη Δόξα.

2. Η Ελπίδα Σαπών επέστρεψε σε τελικό μετά από 11 χρόνια, με στόχο την κατάκτηση του 5ου της τροπαίου. Τα τέσσερα προηγούμενα που έχει κερδίσει ήταν όλα συνεχόμενα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Μάλιστα είναι τρίτη στην σχετική λίστα, καθώς στη δεύτερη θέση με πέντε κατακτήσεις κάτω από τον Πανθρακικό είναι ο Αστέρας Αιγείρου.

3. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο σύλλογοι τίθενται αντιμέτωποι σε τελικό Κυπέλλου. Την περσινή σεζόν είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στον ημιτελικό, με την ομάδα της Κομοτηνής να παίρνει εμφατική πρόκριση σε διπλά παιχνίδια κερδίζοντας την πρόκριση στον τελικό και εν συνεχεία το τρόπαιο.

4. Την φετινή σεζόν η ομάδα της Κομοτηνής έπαιξε έξι παιχνίδια μέχρι να φτάσει στον τελικό. Με ισάριθμες νίκες και αρκετές εμφατικές νίκες με πολλά γκολ, έφτασε δίκαια μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου και (θεωρητικά) έχει το ρόλο του φαβορί Η πορεία του Πανθρακικού με ένα κλικ ΕΔΏ.

5. Έξι παιχνίδια έδωσε και η Ελπίδα Σαπών και με όπλο την άμυνα, καθώς στα πέντε από αυτά κράτησε το μηδέν, εξασφάλισε την θέση της στον τελικό. Στον επαναληπτικό ημιτελικό κόντρα στα Παγούρια χρειάστηκε ο γκολκίπερ Νταφόπουλος όπου με σπουδαία επέμβαση και εν συνεχεία εύστοχο χτύπημα πέναλτι χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. Η πορεία της Ελπίδας Σαπών με ένα κλικ ΕΔΏ.

6. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην φετινή προσπάθεια η Ελπίδα Σαπών δεν είχε δίπλα της τον πρόεδρο Γιώργο Μπασδάνη και τον Χρήστο Μαυρόπουλο λόγω προβλημάτων υγείας, ωστόσο έστω και από μακριά έμειναν «δίπλα» στην ομάδα στην φετινή πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος.

7. Ο προπονητής του Πανθρακικού Νίκος Μπαχαρίδης έχει κατακτήσει τον θεσμό με τριες διαφορετικές ομάδες, καθώς εκτός από την περσινή κατάκτηση με τον Πανθρακικό, στο παρελθόν το έχει πάρει τόσο με την Δόξα Προσκυνητών, όσο και με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου. Η διοίκηση μάλιστα ξεκαθάρισε λίγες μέρες πριν ότι ο «Μπάχα» θα κάτσει στο τιμόνι της ομάδας για τον τελικό, παρά την παραφιλολογία για συμφωνία της ομάδας της Κομοτηνής με τον Φάνη Γκέκα.

8. Τρεις κατακτήσεις με την Ελπίδα Σαπών μετράει και ο προπονητής Βασίλης Χαριτόπουλος, που ωστόσο έχει χάσει και έναν με την ομάδα του Αετού Αρριανών, όντας αντίπαλος της Ελπίδας Σαπών.

9. Ο τελικός γίνεται ανήμερα της 14ης Μαΐου, που είναι μια ιστορική μέρα για τη Θράκη, καθώς γιορτάζεται η απελευθέρωσή της και η ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα. Ο καιρός είναι άκρως… ανοιξιάτικος και ο κόσμος μπορεί να συνδυάσει τις πρωινές εορταστικές εκδηλώσεις με τον απογευματινό τελικό στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρήστος Κακουλίδης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς είχε σφυρίξει και τον περσινο τελικο. Πρώτος βοηθός θα είναι ο Μάκης Δημητριάδης, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Κίνας, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Χαμαλίδης.

11. Η ώρα έναρξης του αγώνα έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 και του όλου τελετουργικού μισή ώρα νωρίτερα. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει παράταση και πέναλτι. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, στο Γηροκομείο Κομοτηνής.