Διασυνοριακή ποδηλατική διαδρομή στον Βόρειο Έβρο για την Ημέρα της Ευρώπης

Διασυνοριακή ποδηλατική διαδρομή στον Βόρειο Έβρο ετοιμάζουν πάνω από 200 ποδηλάτες για την Ημέρα της Ευρώπης, όπως έχει καθιερωθεί η 9η Μαΐου.

Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου (13 Μαΐου) από το Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας, μέσω Ορμενίου θα περάσουν σε ελληνικό έδαφος και θα συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς Καστανιές.

Αντιπροσωπεία τους θα μεταβεί μέχρι και την Ορεστιάδα, προκειμένου να συναντηθεί, στη 1:30 το μεσημέρι, με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μαυρίδη, εκπροσώπους της επιτροπής για τα «100 Χρόνια» από την ίδρυση της πόλης και μέλη του ποδηλατικού συλλόγου Ορεστιάδας «Ρήσος».

Οπως αναφέρει το radioevros, κατά τις ώρες παραμονής τους στον χώρο αναψυχής των Καστανεών, θα πραγματοποιηθούν διάφορες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Το θέμα γνωστοποίησε μέσω των κοινωνικών δικτύων η αρμόδια Επιτροπή για τους εορτασμούς των 100 χρόνων Νέας Ορεστιάδας αναφέροντας: “Μέσα από αυτήν τη δράση οι δύο γειτονικές χώρες αποδεικνύουν ότι το παρόν και το μέλλον τους στηρίζεται σε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας!“