Την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην Β’ Ζώνη της Α2 ανδρών και το εισιτήριο για την Pre League θα έχει η ΧΑΝΘ.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με 2-1 νίκες στην συναρπαστική σειρά με τον Ήφαιστο Φλώρινας πήρε την πρόκριση για τους τελικούς ανόδου απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στο τρίτο παιχνίδι η ΧΑΝΘ επικράτησε της Φλώρινας με 3-1 σετ.
Οι ορισμοί των τελικών ΧΑΝΘ – ΜΓΣ Εθνικός θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 11/5. Το πρωτάθλημα και η άνοδος θα κριθούν στις δύο νίκες με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να έχει το πλεονέκτημα της έδρας.
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε πάρει την πρόκριση από την Δευτέρα 8/5 καθώς είχε πετύχει τις δύο νίκες που χρειαζότανε απέναντι στον σκληροτράχηλο Έβρο Σουφλίου.